Au fost afișate rezultatele admiterii computerizate în clasa a IX-a
Pentru anul școlar 2019-2020, în județul Brăila au fost alocate 1540 de locuri în clasa a IX-a, dintre care 616 la profil real și 362 la profil umanist.
Au fost ocupate 1421 locuri, dintre care 9 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a în alte județe. Au rămas 119 locuri libere, la liceele ”Grigore Moisil”, ”Gh. K. Constantinescu”, ”Anghel Saligny”, toate din municipiul Brăila, ”Matei Basarab” din Măxineni, ”Nicolae Oncescu” și ”Constantin Angelescu” din Ianca, ”Grigore Vâlsan” din Făurei, ”Nicolae Titulescu” din Însurăței.
Totodată, din diverse motive, 23 de absolvenți din Brăila au rămas nerepartizați, șapte dintre ei având medii de admitere peste 7.00. Un elev din Ialomița, care a ales să se înscrie pentru un liceu din Brăila, a rămas nerepartizat deși avea media 7.13.
La Colegiul ”Gh. Munteanu Murgoci”, cea mai mică medie de admitere a fost la Filologie bilingv, unde ultima medie a fost 8.48. La matematică-informatică bilingv, ultima medie de admitere a fost 9.67, aici urmând să își continue studiile și două dintre elevele cu media 10.00 la admitere. O altă elevă cu media 10 va continua clasa a IX-a la specializare matematică-informatică, cu predare în limba română. Alte două eleve cu media 10 au ales tot Colegiul ”Murgoci”, specializarea științele naturii.
La Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, cea mai mică medie de admitere a fost 8.10 la matematică-informatică, unde au fost 112 locuri. Singurul băiat cu media de admitere 10 a ales Colegiul ”Nicolae Bălcescu”, specializarea matematică informatică. La științele naturii cea mai mare medie a fost 8.97.
La Liceul ”Nicolae Iorga” cea mai mică medie de admitere a fost 8.25 la filologie bilingv.
Al șaptealea elev cu media de admitere 10 a ales un liceu militar pentru a-și continua studiile.
Interesant este că pe primele 4 locuri în ordinea ultimelor medii de admitere sunt specializările de la Colegiul ”Gh. M. Murgoci”, iar pe următoarele 3 locuri sunt specializări de la Liceul ”Nicolae Iorga”.
Primele 12 poziții în ordinea mediilor de admitere sunt ocupate exclusiv de specializările de la Colegiile Murgoci și Bălcescu și de la Liceul Iorga.
Abia pe locul 13 se află Colegiul Ana Aslan, unde ultima medie de admitere a fost 7.93. Cele mai mici medii de admitere au fost la Liceul ”Panait Istrati”, Liceul ”Nicolae Oncescu”, Liceul ”Nicolae Titulescu” și Liceul ”Matei Basarab”, toate având ultima medie de admitere mai mică de 4.00.
Singura specializare din județul Brăila aflată în Top 50 la nivel național este matematică-informatică bilingv de la Colegiul ”Gh. Murgoci”.
Vezi aici repartizarea computerizată pentru admiterea în licee 2019.
Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă, conform calendarului de admitere 2019 – cererea de înscriere la liceu.
Astfel, după ce elevii au aflat la ce liceu au intrat, în urma repartizarii computerizate pentru admiterea la licee 2019, urmează – obligatoriu! – etapa înscrierii la liceul respectiv.
Atenție, în lipsa acestui demers în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 12 iulie!
Depunerea dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 15 şi 18 iulie 2019.
Acte necesare la dosarul de înscriere la liceu
- cererea de înscriere (la liceul respectiv);
- cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere. Unele unități de învățământ pot cere copie legalizată după certificatul de naștere.
- adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
- foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
- fişa medicală a elevului (de la școala gimnazială).