Teatrul de Păpuși din Brăila participă la Festivalul International de Animație „Sub Bagheta lui Merlin”, ediția a IX-a 2024!

Teatrul de Păpuși Brăila, va participa cu spectacolul Cântecul privighetorii”, adaptare după H.C. Andersen, în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Sub Bagheta lui Merlin”, ediția a IX-a 2024, desfășurat în perioada 6 – 13 Octombrie 2024, la Timișoara.

Scenariul și regia spectacolului aparțin d-lui Toma Hogea, scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și muzica de Cári Tibor.

Din distribuție fac parte: Iulian Gheorghe, Ioana Popescu, Elena-Gabriela Picuș, Sofia-Gabriela Cătrună, Alexandra Mertoiu, Valentina Lepădatu și Ștefana-Mihaela Niță și Ionuț Strat.

Teatrul “Cărăbuș” din Brăila, aduce la rampă un spectacol pentru copii, un spectacol de animație – “Cântecul privighetorii” spectacol cu actori, păpuși, măști, muzică originală, o adevărată lume de basm. Împăratul Chinei, află că există o privighetoare, cu un glas unic, vrăjit.

Spectacolul se dorește a fi unul modern, cu imagini și cadre teatrale, specifice universului inconfundabil al Chinei: rafinament, eleganță, stil, o coloană sonoră, cu atmosfera și tonurile specifice muzicii asiatice, totul într-o simbioză/armonie perfectă. Dramatizarea, scenografia, muzica, interpretarea actorilor, toate componentele spectacolului, ne vor duce într-o lume mirifică, un tărâm nou, plin de sensuri, de poezie.

Acest experiment teatral, pentru trupa actorilor brăileni, va fi o provocare, un “exercițiu” scenic, sper, o bucurie reciprocă, de a descoperi noi forme și sensuri teatrale, specifice Teatrului pentru Copii și Tineret. Întâlnirea mea fericită cu colaboratorii de mare ținută artistică/profesională: scenograful Mihai Pastramagiu, compozitorul Cári Tibor și, nu în ultimul rând, proiecțiile spectacolului – Sebi Țineghe, mi-au creat starea minunată de confort, a căutărilor, a redescoperirilor, a unui nou univers scenic”, a declarat regizorul Toma Hogea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.