O nouă creșă a fost construită în Brăila! Investiție de 6.898.858 lei, din fonduri europene! Sunt așteptați peste 130 de copii!

Consilierii municipali au aprobat, în ultima ședință din acest mandat, organigrama/ structura posturilor și Regulamentul de organizare si funcționare a creșei din Str. Nicolae Titulescu nr.119, imobil care a fost ridicat din fonduri europene, urmând să deservească locuitorilor din zona Buzăului, Viziru și Radu Negru.

În prezent funcționează trei creșe la nivelul municipiului. Încă una este în curs de construire, prin proiectul ministerului, iar la toate acestea se va adăuga și cea din curtea fostului liceu de Chimie, unde abia se predă amplasamentul pentru a putea fi demarate procedurile de către Guvern pentru edificarea creșei mici.

Prin punerea în funcțiune a unei noi creșe, se vor crea locuri de muncă în municipiu, se va optimiza activitatea economică prin reducerea timpului alocat copiilor de către familiile tinere, timp care poate fi utilizat mai armonios în activități economice și relaxare.

”Un număr foarte mare de cetățeni au solicitat să avem mai multe creșe în Brăila. Este o creșă construită cu fonduri europene, foarte necesară, într-un cartier în care nu erau astfel de creșe, în zona Viziru – Radu Negru – Buzăului. Urmează o nouă creșă să fie construită pe strada Cezar Petrescu, care va deservi cartierelor Pisc – Brăilița – Vidin – Progresul. Vestea bună am primit-o în cursul zilei de ieri, fiind aprobați indicatorii tehnico-economici, la creșa care va fi construită de către CNI, în curtea liceului Nenițescu. Sunt creșe absolut necesare în municipiul Brăila și din acest motiv am intervenit suplimentar pe ordinea de zi. Aș dori să votați acest proiect pentru că este necesar să poată fi angajat personalul care va deservi această creșă, în proporție de 95%, cadre cu specializare în domeniul educării copiilor”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Prin implementarea proiectului a fost construită o nouă creșă creând astfel condițiile adecvate pentru desfășurarea unui proces modern de educație timpurie antepreșcolară.

În cadrul obiectivului de investiții s-a construit clădirea care are subsol, parter și un etaj, cu o suprafață desfășurată de 1.558,91 mp. Aceasta are destinația de creșă, cu o capacitate de 70 de copii(dar care a fost mărită), cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. Dotarea s-a făcut cu toate instalațiile necesare funcționării în condiții optime și cu respectarea cerințelor impuse de legislația specifică, în vigoare. S-au amenajat și alei pietonale, alei acces auto, spații verzi cu gazon și un loc de joacă de 120 mp.

”Este un proiect cu finanțare europeană, un proiect care a însemnat mai mult de 6,8 milioane de lei, finanțare cu componentă eligibilă/neeligibilă. Dacă inițial am considerat, că așa era normativul atunci, ca această clădire va asigura educație de calitate pentru 70 de copii, absolut necesară pentru această vârstă (0-3 ani), în acest moment normativul ne dă voie să avem aici, și așa vom duce către acreditarea creșei, pentru 139 de copii. Vom avea 5 grupe pentru copiii între 25 de luni – 36 de luni, cu 20 de copii. Două grupe cu 15 copii, grupele mijlocii și o grupă de baby, pentru 9 copii, până la 12 luni.

Vom avea aici, în curtea creșei, așa cum de altfel noi avem și am dotat, atât cât curțile ne-au permis, și pentru celelalte trei creșe existente, vom avea un loc de joacă pentru acești copii. Servicii necesare pentru sistemul de învățământ antepreșcolar și spunem noi că ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus prin această finanțare, de a asigura acces la educația timpurie, de calitate, pentru copiii din orașul nostru”, a declarat viceprimarul Doinița Ciocan, candidat al Partidului Social Democrat, pe prima poziție la Camera Deputaților.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry