Cel mai amplu program social din comunitățile rurale! Deputatul PSD, Doinița Ciocan: ”Adresez o invitație către comunele din județul Brăila! Selecția se va face în ordinea depunerii solicitărilor”

Începe procesul de selecție pentru cel mai amplu program social din comunitățile rurale: 2.000 de localități vor avea servicii integrate pentru asistență socială, medicală și consiliere școlară

Cel mai mare proiect de incluziune socială finanțat cu bani europeni va sprijini peste 450.000 de persoane vulnerabile din mediul rural. Programul – derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) – urmărește creșterea incluziunii sociale și reducerea sărăciei.

Deputatul PSD, Doinița Ciocan a vorbit despre importanța acestui proiect.

”Proiectul Furnizarea de servicii integrate în comunitățile rurale vizează 2.000 de localități rurale și va asigura acces la servicii sociale, educație, sănătate și sprijin comunitar pentru peste 450.000 de persoane vulnerabile din mediul rural: copii, vârstnici, persoane cu dizabilități și familii aflate în dificultate.

Peste 800 milioane de euro vor merge către servicii sociale integrate, asistență medicală comunitară, masă caldă pentru copiii din familii vulnerabile, sprijin pentru obținerea actelor de identitate și reparații locuințe și asigurarea unui număr de 10.000 de specialiști din domeniul social, educațional și medical, formați pentru a îmbunătăți serviciile locale”, a declarat deputatul Partidului Social Democrat, Doinița Ciocan.

Proiectul are la bază ajutorarea persoanelor vulnerabile, prin acordarea de servicii medicale și sociale în comunitățile defavorizate.


Beneficiile proiectului:

  • Formarea echipelor comunitare integrate (specialiști în sănătate, asistență socială și educație) în 2.000 de comune
  • Oferirea de sprijin direct persoanelor vulnerabile: pachete alimentare, servicii de îngrijire la domiciliu, consiliere educațională și profesională
  • Dotarea și amenajarea spațiilor destinate furnizării serviciilor sociale
  • Asigurarea de echipamente și resurse pentru specialiștii locali
  • Susținere financiară pentru 200 de angajați SPAS care doresc să urmeze studii superioare în domeniul asistenței sociale

Cum pot accesa UAT-urile acest program?

”Selecția se va face în ordinea depunerii solicitărilor până la semnarea a 2.000 de protocoale. Adresez pe această cale o invitație către comunele din județul Brăila, care sunt interesate. Acestea trebuie să depună o scrisoare de intenție și documentele necesare la AJPIS Brăila. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 4 ani, până în decembrie 2029”, a transmis deputatul PSD, Doinița Ciocan.

Detaliile și procedura de aplicare, pot fi consultate aici: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/anunturi/7583-anunt-selectie-uat-comune-14032025