Cristian Bușoi: ”Este necesar pentru România ca PSD să plece din Parlament!”

Cristian Bușoi: ”Este necesar pentru România ca PSD să plece din Parlament!”

 

 

Organizarea alegerilor parlamentare, simultan cu cele locale, se încadrează în calendarul iniţiat de PNL. Dacă Guvernul liberal va fi respins printr-o moţiune de cenzură, atunci se va interveni prin legislaţia privind alegerile anticipate, astfel încât organizarea lor să fie posibilă. Liberalii intenţionează să îşi angajeze răspunderea şi pe alte proiecte, astfel încât PSD să depună o altă moţiune care să conducă la anticipate.

 

 

Vreau să spun foarte clar și răspicat, cred că este foarte clar pentru toată lumea: România nu poate porni reformele de care avem nevoie, nu poate porni o resetare a felului în care s-a făcut politică și administrație în ultimii ani, dacă nu există în Parlament o majoritate clară, care să susțină această direcție! Ori, noi astăzi suntem în situația din 2016, acolo unde, chiar dacă au mai fost plecări din PSD, chiar dacă există ProRomânia, totuși, PSD ocupă primul loc, ca număr de parlamentari – și un număr consistent, care îl apropie de majoritatea din Parlament. Acest lucru nu mai corespunde nici pe departe cu voința exprimată de români. La alegerile europarlamentare, la referendum, la prezidențiale, s-a văzut că voința este cu totul și cu totul alta.

Motivul iarăși important pe care îl aducem în fața românilor, atunci când justificăm încercarea noastră de a porni alegerile anticipate, este acela că, în ultimii trei ani a fost o guvernare atât de dezastruoasă și atât de îndepărtată față de promisiunile, pe care le-a făcut Partidul Social Democrat, încât cred că este necesar, pentru România și pentru binele României, ca acest partid să plece și din poziția confortabilă, în care este în Parlament”, a declarat europarlamentarul liberal Cristian Bușoi.

Calendarul alegerilor anticipate a fost declanşat, iar după ce proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi va trece prin respingerea moţiunii de cenzură, liberalii intenţionează să îşi angajeze răspunderea pe alte proiecte.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry