CORONAVIRUS este aici! Brăilenii sunt rugați să trateze cu seriozitate avertizările Direcției de Sănătate Publică!

CORONAVIRUS este aici! Brăilenii sunt rugați să trateze cu seriozitate avertizările Direcției de Sănătate Publică!

 

 

Sigur că am putea să stăm zile întregi în fața calculatorului arătând cu degetul către autorități, ba că nu au fost capabile să gestioneze răspândirea virusului, ba că nu s-a tratat cu maximă seriozitate recomandările Ministerului Sănătății, sau a altor state care trec prin aceeași dramă. Până la urmă, suntem responsabili cu toții pentru acțiunile noastre și pentru modul în care ne protejăm.

Am urmărit încă de la început răspândirea virusului în Italia și am admirat oarecum reacția guvernanților în fața virusului. Au recunoscut încă de la început că sunt depășiți de situație și le-au cerut oamenilor să fie îngăduitori în fața unei crize cu care nimeni nu s-a mai confruntat și la care nimeni nu se aștepta. Acum, cu aceste lucruri în minte, credea cineva că în România situația va fi altfel? Spera cineva că România va fi statul model care va gestiona cu brio coronavirusul?

La momentul actual, chiar dacă nu este raportat oficial niciun caz de coronavirus în Brăila, există o bună posibilitate ca purtătorii să nu aibă habar de pericolul la care îi expun pe cei cu care intră în contact. Autoritățile încearcă să-i identifice pe toți cei 17 pasageri ai cursei din ziua de 29 februarie, printre care se pare că s-au aflat și persoane care au coborât în Brăila. Autoritățile însă nu știu dacă aceste persoane sunt din Brăila sau au coborât aici pentru a lua alte curse, către alte destinații. Printre pasagerii din microbuz se afla și un gălățean, în vârstă de 72 de ani care a fost infectat cu noul coronavirus, acesta fiind cel de-al 13 caz confirmat pe teritoriul României.

În prezent, 141 de brăileni se află în izolare la domiciliu. Până acum trei brăileni au fost amendați cu câte 10.000 lei fiecare, pentru că nu au respectat regula izolării la domiciliu. Lăsând la o parte amenzile, care nu sunt deloc ușoare, persoanele care se află în carantină ar trebui să fie conștiente de riscul la care îi expun pe ceilalți, atunci când aleg să părăsească zona de izolare. Trebuie să ținem cont de faptul că nu vorbim de o simplă răceală ci de decesul a aproximativ 3500 de persoane.

  • Brăilenii care au informații cu privire la persoane care vin din zone afectate și nu se află în izolare la domiciliu sunt rugați să sune la numărul: +40731130954 (DSP Brăila).
  • Brăilenii care prezintă simptome sunt rugați să se adreseze urgent medicului de familie sau la 112 – serviciul de urgență, atfel încât autoritățile să poată preveni extinderea virusului.

Începând de ieri, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

De asemeneapână la data de 31 martie, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor. În aceeași perioada, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Din cele 13 pacienți, la care s-a confirmat prezența noului coronavirus, 4 au fost vindecați și externați. Starea de sănătate a pacienților care au rămas internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry