Challah este rețetă de pâine evreiască pe care ar trebui să o încerci. Iată cum se prepară.
Ingrediente:
323 g făină
97 g apă rece
1 ou
2 gălbenușuri
13 g miere
5 g drojdie uscată (sau 15 g drojdie proaspătă)
7 g sare
40 g zahăr
28 g ulei
1 ou pentru uns
semințe de susan sau mac (opțional)
Într-un bol amestecăm făina, apa, oul, gălbenușurile, mierea, drojdia, sare și zahărul. Începem frământarea. Când aluatul începe să devină ferm începem să adăugăm uleiul puțin câte puțin. Acoperim bolul și lăsăm aluatul să se odihnească timp de 45 de minute.
După trecerea celor 45 de minute scoatem aluatul și îl împăturim ca pe o foaie de hârtie. Lăsăm iar aluatul să se odihnească timp de 45 de minute sau până ce aluatul și-a dublat volumul. După ce aluatul și-a dublat volumul împărțim aluatul în 3 sau în 5, formăm rulouri pe care le împletim în 3 sau în 5.
Pâinea împletită se transferă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă să crească. Volumul trebuie să se mărească cu 50%. Pâinea se unge cu oul bătut. Se adaugă semințe de susan sau mac. Se coace la 175 de grade Celsius.
Această rețetă o găsiți și pe DC News.