Operatorul de salubrizare va executa lucrările de deszăpezire, atât manual cât și mecanic, pe căile publice din Municipiul Brăila, conform unui Plan de acțiune, care a fost aprobat. Programul de măsuri a fost prezentat de directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.
Pentru operațiunile manuale operatorii de salubritate asigură forța de muncă pentru efectuarea următoarelor lucrări:
- îndepărtarea zăpezii depuse în straturi de pe căile publice (treceri pietoni, rampe acces, parcuri, zone de agrement, accesul în școli, grădinițe, spitale, instituții publice, etc );
- spargerea și îndepărtarea gheții;
- marcarea și transportul zăpezii și gheții.
Pentru operațiunile mecanice efectuate pe carosabil, alei, trotuare, utilajele de combatere a poleiului vor fi dotate cu semnale speciale luminoase de avertizare cu lumină galbenă, montate astfel încât să fie vizibile din toate direcțiile, iar personalul lucrător va fi dotat cu telefoane.
Pe perioada deszăpezirii, șoferii vehiculelor parcate neregulamentar, care împiedică desfășurarea operațiunilor, vor fi sancționați contravențional de către Serviciul Poliției Rutiere.
Zăpada, preluată de pe carosabil și depozitată temporar, va fi încărcată și transportată la locațiile stabilite: trecere bac Stânca, str. Malul Dunării — Telbra, Zona de umplutură – Romanel, Șos. Dig Șos. Baldovinești – pasaj C.F.
Prioritățile de acțiune vor fi stabilite ținând seama de zonele depresionare din Municipiu, șantierele în lucru, zonele necanalizate, dar și de asigurarea fluidizării circulației în zonele aglomerate. Evidența activităților privind combaterea poleiului și deszăpezirii drumurilor pe timp de iarnă se face în fiecare bază de deszăpezire a operatorilor, precum și la dispeceratul S.U.P.A.G.L. Brăila, fiind consemnate în „Jurnalul de activitate pe timp de iarnă“.
Autoritatea administrației publice locale a Municipiului Brăila va anunța prin posturile locale de radio și televiziune locurile în care traficul este îngreunat datorită încărcării zăpezii, străzile pe care s-a format polei, precum și orice alte informații legate de activitatea de deszăpezire sau de combatere a poleiului necesare asigurării unei circulații în siguranta a pietonilor, a mijloacelor de transport în comun sau a autovehiculelor care asigură aprovizionarea.
În timpul acțiunilor de deszăpezire, Poliția Locală va asigura fluidizarea traficului și va sprijini operatorii de deszăpezire în acțiunile lor. Totodată, pentru deplasarea în bune condiții a cetățenilor pe timp de ninsoare, Poliția Locală va acționa cu un efectiv de 2 patrule ce poate fi majorat în funcție de solicitările existente la momentul respectiv, cu acordul Poliției Naționale.