Au scos copiii în stradă DEGEABA! Contractul de închiriere a sălilor de sport se face între școală și clubul sportiv!

Aproximativ 100 de copii au bătut mingea în fața CUP Dunărea, unde avea loc ședința de Consiliu Local Municipal. Scopul declarat a fost acela de a ”deschide sălile de sport”, din cadrul unităților de învățământ, către cluburile sportive private din Brăila.

Clubul de baschet ”Cuza Pirates” a obținut acordul Colegiului Nicolae Bălcescu de a desfășura antrenamente în sala de sport a unității de învățământ. Cu toate astea, Mircea Totolici, președintele clubului, a considerat că este necesar să aibă și un acord al Primăriei, cu o schemă de tarifare aprobată în CLM, pentru a putea desfășura antrenamente cu copiii.

Fără a se interesa despre ceea ce presupune acest contract, între club și unitatea de învățământ, Totolici a venit cu copiii la ședința CLM, pentru a trage un semnal de alarmă Primăriei și Consiliului Local.

”La ora actuală, aceste spații pot fi ocupate în baza unui regulament care se aprobă la nivelul unității de învățământ. Acest regulament trebuie să cuprindă toate elementele necesare perfectării unui contract de închiriere, atunci când această ocupare se face în baza unui contract. Deci, răspunderea și responsabilitatea este la nivelul unității de învățământ, care are și calitatea de administrator a bunului public, care este sala de sport”, a precizat secretarul municipiului Brăila, Ion Drăgan.


Consilierii locali au fost uimiți de prezența copiilor la intrarea către sala de ședințe și nu au înțeles de ce a fost organizat acest protest, mascat sub o acțiune sportivă, care nu are nicio legătură cu Consiliul Local Municipal sau Primăria municipiului Brăila!

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că închirierea sălilor de sport se face printr-un contract între unitatea de învățământ și clubul privat. Consiliul Local nu are cum să stabilească tarifele deoarece fiecare sală de sport are specificul ei, iar închirierea sau utilitățile pot avea prețuri diferite.

”Există unități de învățământ care în momentul de față doresc să închirieze sălile de sport către entități private pentru a-și multiplica veniturile, dar există și unități de învățământ care nu vor să închirieze către nicio entitate privată sala de sport, dorind ca aceasta să fie folosită 100% pentru elevi sau pentru activitățile sportive proprii. În cazul de față există mai multe documente privind o corespondență între clubul privat de baschet ”Cuza Pirates” și Primăria municipiului Brăila, aceștia încercând prin metode, să spunem așa… legale, să forțeze Primăria municipiului Brăila să le închirieze sala de sport dar, conform legislației în vigoare, contractul se încheie între unitatea de învățământ și clubul respectiv.

Toate costurile legate de închirierea sălii de sport sunt stabilite de Consiliul de Administrație al unității de învățământ(…)”, a transmis primarul municipiului Brăila.

Marian Dragomir a precizat că Primăria nu va face niciodată presiuni asupra unei unități de învățământ pentru închirierea sălilor de sport. Totodată edilul spune că nu este nevoie de acordul Primăriei sau a Consiliului Local pentru semnarea acestor contracte și nici pentru stabilirea tarifelor de închiriere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry