Consilierii PNL nu vor dezvoltarea rețelei de apă și canalizare în județul Brăila și au cerut tarif diferențial pe fiecare localitate în parte. Asta ar presupune ca locuitorii din comune îndepărtate de municipiu(Cireșu, de exemplu) să plătească apa la prețuri foarte mari.
Toți primarii PSD și PNL din județul Brăila au votat majorarea tarifelor la apă pentru implementarea cu succes a proiectului care, prin modernizarea rețelei, ar duce la reducerea pierderilor actuale.
”Nimeni nu a semnat pentru că a vrut să fie apa scumpă. Nu! A semnat pentru că acum, în toate loclitățile, inclusiv la Cireșu, sunt lucrări de modernizare a rețelelor de apă. De asta au votat primarii PNL. De asta au votat consilierii PNL de acolo, de asta au votat primarii PSD, de asta a votat și primarul USR. Pentru că toți au înțeles că este singura variantă ca să se modernizeze.
Eu mi-aș dori ca la toate partidele, inclusiv la dumneavoastră, să se discute la partid pentru că nu este normal să ajungem iar la o demagogie ieftina în care consilierii locali votează împotriva la ceea ce au votat chiar primarii lor”, le-a atras atenția primarul Dragomir.
Consilierii PNL au votat împotrivă exploatând politic cel mai mare proiect de infrastructură a rețelei de apă și canalizare din județul Brăila.
”V-aș ruga dragi consilieri să înțelegem că nu a vrut nimeni să scumpească apa. Este o condiție pa care noi, primarii, ne-am asumat-o, în această sală, la o astfel de ședință, PNL și PSD. Pentru că doar așa am putut să modernizăm infrastructura de apă și canalizare ca să nu mai fie pierderi în viitor.
Mai am o rugăminte, înțeleg lupta politică, are șarmul ei și farmec totodată, dar când sunt proiecte necesare pentru comunitate lăsăm orice ceartă, lăsăm scandalul, lăsăm demagogia și punem pe primul plan atragerea de fonduri europene și apoi dezvoltarea localităților. Scandal facem în campania electorală, că acolo este locul lui”, a declarat primarul Marian Dragomir.
Liberalii nu sunt de acord ca cetățenii din municipiul Brăila să suporte pierderile de apă din județ, chiar dacă există proiecte de modernizare a rețelei în fiecare comună, tocmai pentru a stopa aceste pierderi.
”Dacă ar fi să facem prețul apei pe fiecare localitate, unii oameni, cu cât sunt mai îndepărtați de municipiul Brăila și cu cât s-ar consuma mai multă energie pentru pomparea apei, cu atât ar plăti mai scump și nu și-ar mai permite să se spele.
Noi, în municipiu, am avea un preț mai mic pentru că nu am mai acoperi pierderile din județ”, a explicat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.