Corpul E, al Spitalului Județean, va deveni spital suport pentru COVID-19! Spitalul 3 își reia activitatea normală!

Decizia a fost luată ținând cont de numărul mic de cazuri înregistrate la Brăila, dar și de faptul că, în prezent, nu mai sunt pacienți infectați cu noul coronavirus.

Corpul E al Spitalului Județean(secțiile de Cardiologie și Pediatrie) a fost luat în considerare, încă de la început, pentru această destinație, însă saloanele și circuitele nu erau puse la punct.

Întrebat de această situație, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, a declarat că încă se lucrează la amenajarea spațiilor destinate pacienților contagioși. Pentru a merge mai departe, DSP trebuie să evalueze unitatea, iar Ministerul Sănătății să-și dea acordul pentru modificarea statutului celor două corpuri ale Spitalului Județean.

Tot pe linia sănătății publice, având în vedere faptul că, în acest moment, în județul Brăila situația este sub control, fără noi cazuri de Covid-19, luând în considerare numărul mare de persoane cu alte afecțiuni non-urgente care necesită asistență medicală în spitale, m-am consultat cu mai mulți medici și am pregătit un set de modificări.

În acest sens, marți, 12.05.2020, am transmis Spitalului Județean propunerea modificării structurii unității spitalicești astfel încât, Corpul B (fostul Spital 3) să asigure, din nou, tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, dacă situația o va impune.

Astfel, pacienții infectați cu virusul Covid-19 care vor avea și patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. ori de intervenții chirurgicale vor fi tratați în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat în spital suport”, spune prefectul Cătălin Boboc.