Deșteptul de Canciu a băgat ”mortul” în casa familiei Bolovan!

Contractul, de aproape 65 de milioane de lei, pentru întreținerea drumurilor din municipiul Brăila  a fost câștigat la începutul acestui an, de o asociere formată din două firme, respectiv Concivia și Promotas. Dumitru Virgil Bolovan, soțul șefei femeilor liberale, a gestionat licitația câștigată de Concivia în ciuda faptului că acesta a fost angajat chiar la Concivia, societate deținută de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu.

În goana furibundă de a ataca PSD-ul, liberalul Cătălin Canciu a lansat un atac la adresa primarului Marian Dragomir, sugerând că acesta i-ar atribui licitații lui Gh. Bunea Stancu, și declarând că nu își imagina „cât este de mare caracatița de la Brăila”.

Urmare a acestor declarații, presa locală a căutat să vadă ce se ascunde în spatele licitației care a provocat dezacordul liberalilor. Astfel, s-a descoperit faptul că soțul lui Cici Bolovan, fost angajat al societății CONCIVIA în anul 2022, în loc să se suspende din comisia de licitație, a ales să încalce legea.

”Dânsul acuză o caracatiță a Primăriei, fără să se uite la caracatița din curtea lui. Din comisia de licitație a făcut parte soțul președintei Organizației Județene de Femei a PNL. Dacă domnul respectiv dorește să spună că cineva a dat contract, eu ce ar trebui să spun?”, a întrebat primarul Marian Dragomir, fără să știe că Bolovan fusese angajat la CONCIVIA.

După ce i s-a prezentat, în cadrul conferinței, declarația de avere semnată de Cici Bolovan, primarul Marian Dragomir a fost categoric. În mod cert a fost o încălcare a legii cu bună-știință.

”O să avem o discuție foarte serioasă la nivelul primăriei față de acest aspect, pe următoarele considerente. În primul rând, domnul Bolovan a luat un concurs la Primăria municipiului Brăila, prin 2022 sau 2023, un concurs promovat în mod corect, fără ca Primăria ”să pice” la examen soțul inspectoarei școlare de la PNL.

Eu nu am știut, și nici membrii comisiei nu au de unde să știe, pe unde a mai lucrat el. Având în vedere ceea ce dumneavoastră mi-ați spus acum, există în codul penal o interdicție, ca persoanele care au avut un loc de muncă în privat să participe la luarea unor decizii pentru fostul lor angajator. Este o chestiune penală pentru el. Trebuia să se suspende din comisie, când a aflat numele societăților care participă”, a declarat primarul Marian Dragomir.  

Edilul spune că licitația nu va fi afectată de această infracțiune deoarece a fost monitorizată, pas cu pas, de către Agenția Națională de Achiziții Publice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry