Distrugeri provocate de pakistanezi în Spitalul Județean! Ce spune președintele CJ despre situația pacienților

La spital a fost declanșată o anchetă, după care autoritățile locale au precizat că vor trimite scrisori către Ambasada Pakistanului la București și către firma gălățeană, prin care vor cere acoperirea pagubelor făcute.

”Sunt 41 de pakistanezi internaţi într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul pandemiei de Covid-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de ţânţari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că personalul spitalului şi-a dat seama de intenţia lor şi au oprit sistemul antiincendiu, că umpleam clădirea cu apă”, a explicat președinte CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Pacienţii din Pakistan pot fi externați dacă au două teste negative pentru SARS-CoV-2.

În comuna Vădeni mai sunt cazați alți 60 de muncitori pakistanezi angajați de firma Tancrad. Mulți dintre aceaștia sunt în izolare, iar complexul este supravegheat de echipaje ale Poliției și Jandarmeriei

Surse medicale au declarat că asistentele și infirmierele se tem să mai intre să le ofere masa, sau tratamentul, pentru că pacienții pakistanezi au devenit violenți și le-au agresat atât fizic cât și verbal.

Pentru că accesul în spital este limitat nu am putut obține imagini cu pagubele create, însă ancheta poliției va stabili cu exactitate nota de plată a pacienților pakistanezi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry