Sălcioare pe malul Lacului Sărat!
Ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a vorbit ieri, la Brăila și despre soluțiile pe care le propun specialiștii în ceea ce privește pădurea care înconjoară Lacu Sărat. Astfel, după implementarea pasului 5 din primul plan de acțiune – efectuarea perimetrului de protecție sanitară a acestui lac – se va demara și acțiunea de plantare de puieți de sălcioară, la care ministrul a promis că va participa, cu drag.
”La finalul acestui proiect vom veni cu o perdea forestieră în jurul lacului, sigur, după ce vom face și pasul 5, care a fost solicitat, efectuarea perimetrului de protecție sanitară. Vom face acea plantare în jurul lacului, după ce vor veni specialiștii să facă analiza solului, pentru că nu se pretează orice tip de arbore pe solul pe care îl avem, fiind un sol cu o concentrație mare de sare. Regia Națională a Pădurilor a spus că ne va pune la dispoziție puieții necesari, astfel încât, cu o acțiune de voluntariat, să facem aceste activități”, a declarat ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.
Sălcioara este un arbore ornamental de mici dimensiuni, întâlnit uneori prin parcuri. Frunzele sunt simple, cu marginea întreagă, argintii, dispuse altern. Florile sunt mici, alb-tomentoase, cu miros plăcut. Fructele sunt sferice sau ovale, deschise la culoare, cu un înveliș cărnos, persistente peste iarnă. Sălcioara rezistă bine la secetă și se dezvoltă bine și în condițiile unor soluri mai sărace în substanțe nutritive.