Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook.
Ca noutate, în ceea ce privește transportul în comun, va fi introdus un nou traseu pentru AUTOBUZE ELECTRICE, cu numărul 50. ”Traseul verde”, așa cum a fost denumit, va fi pe ruta Dedeman, Șos. Baldovinești, Pod Apollo, Bd. Dorobanți, Barieră, Șos. Buzăului, Zoo și retur.
Astfel, tramvaiele vor circula pe rutele:
- Rondou Parc Monument, Barieră, Calea Călărașilor, Bd. Independenței, Calea Galați, Rondou Pod Brăilița, Calea Galați, Bd. Dorobanți, Barieră, Rondou Parc Monument
- Rondou Parc Monument, Barieră, Bd. Dorobanți, Calea Galați, Rondou Pod Brăilița, Calea Galați, Bd. Independenței, Calea Călărașilor, Barieră, Rondou Parc Monument.
”La început circulația tramvaielor va fi la intervale de timp puțin mai mari, dar pe măsură ce vor intra toate în circulație vor sosi în stație la un interval de 12 minute, cu speranța că nu vom avea BMW-uri parcate pe linie”, a transmis primarul Marian Dragomir.
Edilul a anticipat câteva întrebări ale cetățenilor și a răspuns acestora în aceeași postare, de pe Facebook.
- Când vor circula tramvaiele pe Grigore Alexandrescu / Când va fi modernizata si aceasta stradă?
Suntem în procedură de evaluare a ofertei constructorului pentru această stradă care va fi modernizată tot cu fonduri europene și va avea linie nouă de tramvai, stradă, trotuar, acces la proprietate, pistă de biciclete, spații verzi, traversare la fiecare intersecție, nu ca acum – doar pe la Chișinăului și Buzăului.
- Când vor circula tramvaiele până la Depoul din Vidin?
După repararea liniei de tramvai
- De ce s-a marcat în acel mod C. Galați, cu linie continuă și ce reprezintă?
Ghidul de finanțare europeană are clauze obligatorii care impun banda dedicată pentru mijloacele de transport – autobuze și tramvaie. În mod normal banda dedicată trebuie delimitată de banda pentru autoturisme cu garduri sau piloni (da, ați citit bine, cu garduri ca în București sau în alte orașe din Europa), dar noi am obținut acordul finanțatorului să facem delimitarea pe C. Galați și Șos Baldovinești cu bandă rezonatoare. Consider ca este mult mai bine cu bandă rezonatoare decât cu gard!
- DURATA – În data de 2 mai 2023 anunțam începerea lucrărilor la C. Galați
1 an si 6 luni a durat această lucrare, deși a părut o eternitate.
Cu multe surprize pentru că în timpul săpăturilor s-au descoperit conducte de canalizare și gaze din anii 1960 sau 1970 care nu erau marcate pe schițe, cu necesitatea depistării traseelor acelor conducte, reproiectare, reavizare, cu greutățile care apar la fiecare proiect de mare infrastructură, am reușit să finalizăm lucrările și azi putem spune că BULEVARDELE ȘI STRĂZILE DIN BRĂILA SUNT MODERNE ȘI ARATĂ MAI BINE CA ACUM CÂȚIVA ANI !!!
Și azi, mai pot spune ceva, conform unui document publicat de Ministerul Dezvoltării – MUNICIPIUL BRĂILA ESTE LOCUL 4 NATIONAL LA ATRAGEREA FONDURILOR EUROPENE RAPORTAT LA NUMĂRUL DE LOCUITORI ȘI LOCUL 8 NAȚIONAL ÎNTRE MUNICIPII, cu grădinițe, școli și si licee reabilitate cu fonduri europene, cu parcuri noi, bulevarde moderne, autobuze electrice și tramvaie noi!