Spitalul Județean Brăila a primit primul aparat de testare! Donația a fost făcută de Agricost by Aldahra!

Fondul de investiții Al Dahra Holding, care a preluat Agricost, a donat o linie completă de testare, venind în ajutorul brăilenilor în lupta cu noul coronavirus.

Grupul Al Dahra desfășoară afaceri în peste 20 de țări, deține și exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafață de peste 200.000 hectare, 8 fabrici de presare și producție de furaje, 4 unități de măcinare a orezului și 2 instalații de măcinare a făinii.

Aparatul PCR REALTIME primit astăzi ca donație din partea Agricost by Aldahra, întregește investiția făcută de Consiliul Județean Brăila, prin Spitalul Județean de Urgență Brăila, în laboratorul de biologie moleculară, locul în care se vor face testele Covid-19.

Săptămâna viitoare, personalul medical va participa la o nouă instruire și sperăm ca Direcția pentru Sănătate Publică și Comisia de Acreditare să urgenteze emiterea acreditării laboratorului astfel încât să dăm drumul la testări în cel mai scurt timp. Aparatul a venit dotat cu 1.700 de teste iar Spitalul Județean are deja semnat un Acord Cadru pentru achiziționarea a încă 6.000 de teste. Se vor testa persoane conform metodologiei de supraveghere INSP actualizată la zi.

Transmit încă o dată mulțumiri către Agricost by Aldahra, cel mai mare producător agricol din România, pentru implicare și contribuție în lupta împotriva coronavirusului”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Al Dahra a anunțat, anul trecut, că va investi 500 milioane dolari în România în următorii 5 ani, în diverse sectoare, pregătind noi achiziții de teren agricol, formarea unei companii de îngrășăminte care să vândă pe piețele vecine 350.000 tone anual, înființarea unei ferme agricole.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry