Toți proprietarii de locuințe, dotate cu fose septice, trebuie să se înscrie într-un registru la Primărie! Amenzile sunt usturătoare!

Românii care dețin “un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) sunt obligați să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Fiecare administrație locală are obligația întocmirii acestui registru.

HG 714 a intrat în vigoare în luna mai 2022 și prevede obligativitatea proprietarilor de fose septice de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Înscrierea se face printr-un formular pus la dispoziție de fiecare primărie în parte. Brăilenii pot descărca online formularul de pe site-ul Primăriei – https://www.primariabraila.ro/arhive/16658

În conformitate cu art.23 din Hotărârea de Guvern nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art.11 alin.(1) ți (2) și art.15 alin(2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodarii, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire. Persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligația de înscriere în registrul sistemului de epurare în termen de 120 zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry