Ce se întâmplă cu școlile din Brăila? Viorel Botea, șeful ISJ, spune că situația nu este gravă!

Șeful Inspectoratului Școlar Județean, Viorel Botea, spune că nu există momentan riscul ca școlile să se închidă, deși tot el, în urmă cu câteva săptămâni, a propus această măsură.

Momentan situația pandemică în școlile brăilene nu este gravă dar zilnic, cazurile privind infectările cu virusul SARS-Cov-2, sunt în creștere. De aceea am avut discuții atât cu președintele Consiliului Județean cât și cu doamna subprefect Simona Drăghincescu precum și cu domnul primar Marian Dragomir urmând ca astazi mâine să ne întâlnim în cadrul CJSU și să luăm toate măsurile necesare pentru perioada următoare.

Vreau să fac o analiză pentru că și acum câteva minute am primit informații privind situația de infectări din școli. După ce voi face acestă analiză, comparativ cu săptămânile trecute, voi propune hotărârea pe care cred că ar fi bine să o luăm la nivelul județului Brăila”, a declarat șeful ISJ Brăila.

Viorel Botea a declarat că va avea astăzi o întâlnire cu subprefectul Simona Drăghincescu, dar și cu șefii administrației locale, unde vor hotărî dacă este necesară închiderea unor unități de învățământ.

Momentan nu pot să vă spun deoarece dinamica este în creștere și nu am în această clipă exact numărul de școli ca să pot spune cu certitudine despre ce este vorba. La ultima raportare, din ce îmi aminesc erau zece școli dar dinamica este în creștere(…)Nu am spus că nu voi propune acest lucru dar vreau să vad exact care este situația, dacă este cazul să facem închideri punctuale sau dacă este cazul să închidem toate școlile. Am facut închideri punctuale și precum știți la Însurăței și la Ianca. Mircea Vodă este în incidență peste trei, deci s-a închis și acolo, dar repet încă odată, vom lua o hotărâre în funcție de analiza pe care o voi face în orele următoare. Astăzi voi avea o discuție cu toți factori care răspund vis-a-vis de situația pandemică la nivelul județului Brăila și vom lua cea mai bună decizie pentru școală, pentru copii si pentru comunitate”, a declarat Viorel Botea.