
Elevii Liceului Teoretic „Panait Cerna” , sub coordonarea prof. Aurelia Ion, Cătălina Trufaș, Adelina Bardă și Carmen Dobre, au desfășurat, în perioada 5-9 mai, activități educative și recreative, menite să încurajeze respectul față de natură, stilul de viață sănătos și implicarea activă în viața comunității școlare, reunite sub denumirea generică de Săptămâna Verde.
În acest sens, cadrele didactice menționate ne-au relatat elementele esențiale ale activităților extracurriculare desfășurate, după cum urmează:
Campionatul de tenis de masă – „Împreună vom învinge”
Săptămâna a debutat cu un campionat de tenis de masă organizat în cadrul proiectului „Bullying-ul poate ucide”(coordonator prof. Cătălina Trufaș). Sub deviza „Împreună vom învinge”, competiția a promovat valorile fair-play-ului, respectului reciproc și comunicării pozitive. Elevii au demonstrat că sportul poate fi un mijloc eficient de a construi relații sănătoase și un climat școlar armonios.
Meci de fotbal între clasele a IX-a
În aceeași notă de solidaritate și spirit de echipă, elevii claselor a IX-a au participat la un meci de fotbal, desfășurat într-o atmosferă de competiție prietenoasă. Activitatea a urmărit dezvoltarea abilităților de cooperare, gestionarea emoțiilor și combaterea comportamentelor de excludere sau intimidare.
Natură și echitație în Munții Măcinului
O parte dintre elevii liceului au explorat traseul Cozluc din Parcul Național Munții Măcinului, o zonă de o rară frumusețe naturală și cu o biodiversitate remarcabilă. Drumeția a fost urmată de o vizită la padocul Cerna, unde elevii au interacționat cu caii și au participat la activități de manej. Au învățat despre îngrijirea cailor și beneficiile echitației pentru sănătate și echilibru emoțional. (activitate coordonată de doamnele profesoare Aurelia Ion, Cătălina Trufaș, Adelina Bardă și Carmen Dobre)
Explorare ecologică în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei
Un alt grup de elevi a participat la o plimbare cu barca în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, o zonă protejată aflată în inima fluviului. Aceștia au descoperit ecosisteme acvatice, păsări sălbatice și plante de apă, învățând despre importanța conservării habitatelor naturale și despre echilibrul delicat dintre om și mediu. ( activitate coordonată de doamna profesoară Aurelia Ion)
„Săptămâna Verde la Liceul Teoretic „Panait Cerna” Brăila a adus împreună natura, mișcarea și implicarea socială într-un program coerent de educație ecologică și civică. Elevii au învățat prin explorare, interacțiune și acțiune, într-un cadru care le-a oferit libertatea de a descoperi și în același timp, de a deveni mai conștienți de rolul lor în protejarea mediului și a relațiilor dintre oameni.”-ne-a declarat prof. Picuș Veronica, directorul unității școlare.







