A MURIT! Bărbatul maltratat în UPU Brăila a decedat! Fiul pacientului: ”Pe la 1:30 noaptea ne-au spus că nu se mai poate face nimic pentru el!”

Pacientul, în vârstă de 64 de ani, din Brăila, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 24 februarie. Acesta a fost filmat de către un alt pacient în timp ce era legat de pat, de către paznicul spitalului, iar infirmiera care se ocupa de el îi adresa cuvinte jignitoare.

“Am şi eu familie şi copii acasă, nu stau să mă bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniți pe noi. Da ce, e psihiatrie aici?”, spunea infirmiera în acele momente de chin pentru pacient.

Deși pacientul abia se poate mișca și nu reprezintă un pericol pentru cei din jur, angajații spitalului se plâng de faptul că trebuie să îndure astfel de pacienți care ar trebui internați la Psihiatrie. În timp ce bărbatul stă liniștit, infirmiera îl tratează sub orice critică iar paznicul o susține verbal.

Urmele acestui tratament inuman au rămas pe mâna bărbatului de 64 de ani și după deces.

“Sunt o rudă a pacientului care a fost legat de mâini, pe targă. El era deja înregistrat la acest spital, se știa diagnosticul lui. Însă având dureri foarte mari, doamna asistentă, în loc să-i facă un calmant să-l ajute, mai bine a apelat la paznic și infirmieră să-l lege și să-i vorbească urât și cu un ton foarte ridicat: “Ce caută aici? La psihiatrie, eu am copii acasă, nu vreau să înnebunesc”. Sunt cuvintele doamnei asistente care a empatizat cu suferință rudei mele. Va trimit o imagine a mâinii cu semnele lăsate în urma a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu ce caută astfel de oameni acolo. Ruda mea a decedat azi-noapte”, a declarat ruda pacientului pentru OBERVATOR.

Conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă internă. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii din Brăila s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

”Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că o persoană este imobilizată de angajați ai unui spital din municipiu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila este abilitat să comunice următoarele:

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către angajați ai unui spital din municipiu.

Verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și a situației de fapt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila a început o anchetă, însă purtătorul de cuvânt, dr. Dragoș Voicu, a avut o explicaţie halucinantă pentru comportamentul angajaţilor. Acesta a precizat în fața camerelor de filmat că avea acordul soției pentru a lega pacientul.

“În primul rând, acele cuvinte nu se adresau pacientului. Acele cuvinte erau un fel de bodogănit, așa…”, a mai declarat dr. Dragoș Voicu.

Familia brăileanului contrazice categoric declarațiile medicului Dragoș Voicu, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, legate de acordul scris din partea soției pacientului pentru ca acesta să fie legat de patul mobil.

”Nu aveau nici un motiv să îl lege de pat pentru că el nu se putea ridica singur. L-am dus până afară pe o pătură ca să îl putem pune pe targă. A ajuns, în jurul orei 19, la spital și, de atunci, totul a fost un circ. L-au plimbat de colo colo fără să facă nimic concret până la 2 noaptea și pe urmă ne-au spus că nu se mai poate face nimic pentru el. A semnat maică-mea ca să îl luăm acasă, nu cum a spus purtătorul de cuvânt că și-a dat mama acordul ca să îl lege. Un mincinos! Mama nu a semnat așa ceva. Să vedeți vânătăile…”, a mărturisit fiul pacientului pentru Jurnalul de Brăila.

Rudele pacientului au aflat din presă faptul că acesta fusese legat de pat.

”Pe la 1:30 noaptea ne-au spus că nu se mai poate face nimic pentru el și au pus-o pe mama să semneze că îl luăm acasă. Era dezlegat când l-au scos. Noi am aflat că fusese legat atunci când am văzut filmarea la dumneavoastră. Atunci am aflat. (…) Nu avea vânătăile, au apărut apoi. Am crezut, inițial, că sunt de la branulă sau de la tratament, însă după 6-7 ore au început să se vadă mai accentuat. Singurele semne pe care le avea erau de la branulă că a mai fost internat, însă la Spitalul 3”, a mai declarat fiul bărbatului de 64 de ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry