Evaziune fiscală! Taxa de școlarizare plătită de cursanți nu ar fi fost fiscalizată în totalitate! Keleș și Valraz, vizate de polițiști!

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat astăzi, 6 martie, 12 percheziții domiciliare, la sediile unor firme, puncte de lucru și locuințe, în municipiile Brăila, Galați și Tulcea, în cadrul a patru dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018-2020, patru societăți comerciale, având ca obiect de activitate „școli de conducere (pilotaj)”, ar fi angajat instructori auto/profesori de legislație rutieră cu normă întreagă (8 ore/zi), pe care i-ar fi înscris în Registrul Național al Cursanților, la nivelul Autorității Rutiere Române, în scopul de a beneficia de autorizațiile legale necesare desfășurării activităților pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor înscrise pentru obținerea permiselor de conducere.

Ulterior, școlile de șoferi ar fi retras contractele individuale de muncă din bazele de date ale I.T.M. și ar fi întocmit contracte de muncă cu timp parțial de lucru (2 ore/zi) contra unor sume de 150-250 de lei/fiecare angajat, astfel că taxa de școlarizare plătită de cursanți, respectiv 1.700 – 2.000 de lei nu ar fi fost fiscalizată în totalitate.

Investigațiile vizează 4 persoane fizice și 4 persoane juridice, iar, în urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea probării activității infracționale, sisteme informatice și medii de stocare.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 de lei. Surse judiciare au precizat pentru Jurnalul de Brăila că ar fi vizate școlile de șoferi Keleș și Valraz.

În cauză, au fost descoperite bunuri asupra cărora au fost dispuse măsuri asigurătorii, respectiv sechestru aplicat pe imobile și autoturisme aparținând persoanelor fizice vizate, în valoare de aproximativ 900.000 de lei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry