PERCHEZIȚII în Brăila și Tichilești! Polițiștii au găsit bani, droguri, arme albe și materiale pirotehnice!

În această dimineață, 15 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Brăila și în localitatea Tichilești, la imobilele folosite de un bărbat de 43 de ani, din Brăila, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizați 5.000 de euro și au fost ridicate înscrisuri și documente contabile, un sistem informatic, un stick de memorie și două telefoane mobile de interes pentru cauză. De asemenea au mai fost descoperite și ridicate două cuțite de tip baionetă și o țigaretă ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-maro, care a fost ridicată și înaintată structurilor competente, pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și substanțe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5 kg de materiale pirotehnice.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada 2018 și până în prezent, bărbatul ar fi desfășurat activități comerciale în domeniul reparațiilor auto și nu ar fi înregistrat în evidențele contabile toate veniturile realizate din această activitate.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Galați – Biroul Operațiuni Speciale Brăila.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry