O televiziune din România a obținut un prim interviu telefonic cu bărbatul suspectat că a ucis un medic stomatolog din Brăila. Reporterul, care se afla lângă mama inculpatului, a preluat discuția cu Maricel Mihai și i-a adresat mai multe întrebări despre crimă. Interviul a fost apoi televizat.
Poliția din Brăila s-a sesizat în urma reportajului.
”Având în vedere faptul că la data de 23 iulie a.c., pe un post de televiziune a fost difuzată o discuție telefonică cu bărbatul care, la data de 21 iulie a.c. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în cazul infracțiunii de omor calificat, fiind încarcerat în Centrul de Arestare și Reținere Preventivă Brăila, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila transmite următoarele:
În conformitate cu art. 246 din HG nr. 157/2016:
(1) Persoanele private de libertate au dreptul de a efectua, pe cheltuiala lor, convorbiri telefonice de la telefoanele instalate în incinta centrului de reţinere şi arestare preventivă, cu 10 persoane din exterior, atât din ţară, cât şi din străinătate. Persoanele ce pot fi contactate de către persoanele private de libertate sunt membrii de familie, aparţinători sau alte persoane, avocatul, notarul public, executorul judecătoresc, mediatorul autorizat ori altă persoană cu atribuţii oficiale, precum şi reprezentantul diplomatic, în cazul persoanelor de cetăţenie străină.
(2) Lista cuprinzând numele, prenumele şi numerele de telefon ale persoanelor prevăzute la alin. (1) se aprobă de şeful centrului, pe baza cererii scrise formulate de persoana privată de libertate.
(2.1) Declararea în mod fals a identităţii sau a calităţii persoanelor prevăzute la alin. (1), consemnată în cuprinsul cererii formulate conform alin. (2), constituie abatere disciplinară gravă.
(3) Persoanele private de libertate pot efectua convorbiri telefonice, după cum urmează:
a) zilnic, arestaţii preventiv şi persoanele condamnate aflate temporar în centrele de reţinere şi arestare preventivă, 3 apeluri telefonice cu durata maximă cumulată stabilită în condiţiile prevăzute la alin. (4);
b) în cazuri excepţionale, precum şi pentru asigurarea exercitării dreptului prevăzut la art. 110 alin. (3) din Lege, cu aprobarea şefului centrului de reţinere şi arestare preventivă, se pot acorda convorbiri telefonice şi peste numărul prevăzut la lit. a).
(4) Durata unei convorbiri telefonice este de la 30 la 60 de minute, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a convorbirilor telefonice, a aparatelor telefonice instalate şi de gradul de ocupare al centrului de reţinere şi arestare preventivă.
În urma situației constatate și anume faptul că persoana aflată în arest preventiv a discutat cu alte persoane, în afara cadrului legal, a fost dispusă cercetarea disciplinară a persoanei private de libertate și a fost informată unitatea de parchet”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Brăila.