Pompierii brăileni la datorie! Sute de baloţi au ars într-un incendiu provocat intenţionat!

În perioada 02.07.2024, ora 07:00 – 03.07.2024, ora 07:00, subunitățile inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată, mărăciniș și miriște, în localitățile Brăila – 3 ha. de vegetație uscată și mărăciniș, la Însurăței și Făurei – vegetație uscată, iar pe raza localității Lacu Sărat a ars miriște pe o suprafață totală de cca. un hectar.

Cauza probabilă predominantă care a dus la producerea incendiilor de vegetație a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor sau fumatul în locuri neamenajate.

Tot ieri, la ora 08:55, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două pentru stingerea unui incendiu la o locuință individuală localitatea Mărașu din Insula Mare a Brăilei. Proprietarul a dat foc la resturi vegetale, a lăsat focul nesupravegheat care s-a extins la locuință. Au ars locuința cu bunurile aferente în suprafață de cca. 60 mp și cca. 400 mp de vegetație uscată. Nu au fost victime.


Sâmbătă, 29.06.2024, la ora 23:20 la dispeceratul inspectoratului a fost anunțat un incendiu de baloți de paie la fostul C.A.P. din localitatea Galbenu. La locul evenimentului s-au deplasat trei ASAS din cadrul gărzilor de intervenție Făurei și Ianca, în sprijin un buldoexcavator al SVSU din localitate.

În momentul ajungerii la locul intervenției incendiu se manifesta generalizat la cca. 400 baloti lucernă, cca. 100 baloți paie, cca. 100 baloți ovăz cu mazăre. Nu a existat pericol de propagare la grajdurile cu animale.

Cei 600 baloți au ars în totalitate. 130 de bovine din grajdul de anumale au fost salvate.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul.

Incendiul a fost lichidat duminică în jurul orei 12:30, neînregistrându-se victime.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry