Siguranța elevilor reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor brăileni! 288 de tineri au purtat discuții cu oamenii legii!

În perioada 02-27.10.2023, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au acționat pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Brăila.

Activitățile au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în incinta unităților școlare, cât și în zona adiacentă acestora, identificarea elevilor aflați în situații de risc, identificarea persoanelor din jurul unităților școlare care ar putea prezenta un risc pentru elevi.

De asemenea, au fost desfășurate și activități în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri și care frecventează unități de tip cafe-bar/săli de jocuri de noroc, precum și a identificării acelor unități de alimentație publică care servesc băuturi alcoolice și țigări minorilor.

În acest sens, au fost desfășurate activități interactive cu 288 de elevi, au fost purtate discuții cu 88 dintre factorii de conducere și au fost instruiți 88 de agenți de securitate cu privire la obligativitatea respectării normelor legale în vigoare.

În cadrul activităților desfășurate au fost identificați și doi elevi care absentau nemotivat.

Totodată, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.685 de lei, conform Legii nr. 61/1991, O.U.G. nr. 195/2002 și Legii nr. 349/2002.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry