Dacă vrei să gătești niște chiftele din carne de pui, cu care își vei surprinde oaspeții, atunci aceasta este rețeta perfectă.
Ingrediente:
- carne tocată de pui – 400 grame,
- pâine – 2 felii,
- lapte cald – 50 grame,
- ceapă (mică) – 1 bucată,
- un ou,
- sare și condimente după gust.
Ingredientele de care ai nevoie pentru umplutură:
- roșii – 100 grame,
- ciuperci – 100 grame,
- ceapă – 100 grame,
- cașcaval tare – 50 grame.
Mod de preparare:
Înmuiați pâinea în lapte 5 minute, apoi trebuie să o stoarceți bine. Ceapa trebuie tocată fin sau dată prin răzătoare.
Într-un bol, amestecați carnea tocată, pâinea stoarsă, ceapa tocată fin și un ou. Sărați, adăugați condimentele preferate și amestecați bine. Apoi formați chiftelele.
Chiftelele se așează într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de pergament. Faceți mici adâncituri în centrul fiecărei chiftele și puneți câte o lingură de umplutură, făcută din felii de roșii, ceapă și ciuperci. Chiftelele se presară apoi cu cașcaval ras.
Nu vă mai rămâne decât să coaceți chiftelele la o temperatură de 180 de grade, timp de 20 de minute. Poftă bună!
Această rețetă o găsiți și pe DC News!