Învățăm să gătim gustos cu Ionela Ghenov – Panna Cotta
Panna Cotta este un desert perfect pentru vară asortat cu fructe, sau de iarna, asortat cu scorțișoară și nuci tocate, migdale prăjite sau alune de pădure.
Pentru rețeta de bază:
– 500 de ml de frișcă lichidă (smântână dulce)
– 90 ml de lapte rece
– 100 gr de zahăr (sau mai puțin dacă vreți mai puțin dulce)
– un plic de gelatină (10 gr)
– esență de vanilie
În primul rând, puneți gelatina la înmuiat în laptele rece și o lăsați cca 5 minute. Între timp, puneți frișca și zahărul pe foc, nu le lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească. Când dau semne că încep să fiarbă, turnați peste gelatină și laptele, amestecați bine de tot și trageți de pe foc. Puneți vanilia după gust și turnați în cupe.
Ponturi:
- vanilia se poate înlocui cu esență de rom, cu rom, cu cognac, sau cu ce vreți!
- umeziți vasele de sticlă cu apa rece înainte de a turna frișca, așa se scoate mai ușor.
- cel mai ușor o să scoateți din formele de silicon.
Spor la dulcegării!