Rețetă rapidă: Fructe de mare în sos tomat

Fructele de mare sunt o categorie largă de alimente care cuprinde o varietate de specii marine comestibile, printre care se numără scoicile, creveții, crabii, homarii, midiile, calamarii și diversele tipuri de pești. Aceste delicatese sunt foarte apreciate în bucătăria internațională, datorită gustului lor inconfundabil, texturii fine și valorii nutriționale ridicate.

Fructele de mare sunt utilizate în multe rețete tradiționale și moderne din întreaga lume, fiind apreciate pentru aroma lor deosebită și pentru varietatea preparatelor culinare în care pot fi incluse.

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 100 ml vin alb;
  • 400 g fructe de mare congelate sau proaspete (creveți, calamar, caracatițe);
  • 2 roșii;
  • 1 ardei iute;
  • 5 căței de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • sare.

Fructele de mare și se spală foarte bine. Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjesc 3 – 4 minute fructele de mare. Se pun roșiile decojite și ardeiul iute tăiat rondele. Se amestecă bine și se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 30 minute la foc moderat. Se pune usturoiul pisat și sare după gust. Se mai lasă 2 -3 clocote și se oprește focul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry