Trecerea la ora de vară 2024. Vezi aici când se dă ceasul înainte!

În România se aplică sistemul orei de vară, prin care se urmărește creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. Schimbarea orei se face o dată primăvară și o dată toamna, când se revine la ora de iarnă, considerată cea standard.

În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) este de trei ore (față de două ore când e ora de iarnă).

Conform legislaţiei Uniunii Europene actuale, se trece la ora de vară în ultima duminică a lunii martie şi se revine la ora iniţială în ultima duminică a lunii octombrie.

Prin sistemul de schimbare a orei, se ajustează ceasurile cu o oră, în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00). La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

Anul acesta, trecerea la ora de vară în România va avea loc în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie. În această noapte, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel încât ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry