Acuzații grave! Deputatul Popa: ”Peste 70% din angajații Consiliului Județean și ai instituțiilor subordonate sunt membri de partid”

Discuția a pornit de la bugetul Consiliului Județean, vot la care consilierii liberali s-au abținut. În cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, a subliniat faptul că 65% din buget merge către cheltuielile cu personalul și cheltuieli de întreținere. Liberalul spune că mai bine de 70% dintre angajații Consiliului, dar și din instituțiile subordonate, sunt membrii de partid.

”Marea problemă a Consiliului Județean este faptul că avem un aparat foarte stufos, la momentul acesta, bine plătit, care s-a transformat într-o sinecură de partid. Peste 70% din angajații Consiliului Județean și ai instituțiilor subordonate sunt membri de partid.

Nu este posibil ca 65% din buget să meargă către cheltuielile cu personalul și cheltuieli de întreținere și doar 35% către investiții. Acești 35% care merg spre investiții sunt doar pe hârtie. Dacă vom fi atenți, și în anii din urmă am avut aceeași problemă, 35% au fost alocați la începutul anului, dar nu vor fi cheltuiți decât poate 50% din 35%.

Investițiile sunt pe ultimul plan în concepția domnului președinte al Consiliului Județean. Colegii mei au luat hotărârea, alături de mine să acționăm vis-a-vis de bugetul de anul acesta pentru că niciun amendament de-al nostru nu a fost luat în considerare de domnul președinte.

Dumnealui a invitat colegii mei la o discuție mai mult ca să facă mișto de noi și de brăileni. Nu a luat nimic în considerare. Dumnealui susține în continuare că avem proiecte futuriste. Dacă pentru dumnealui un parc industrial este un proiect futurist, să-mi fie cu iertare, că dumnealui nu înțelege nimic. Dar, mari pretenții nu am de la domnul Chiriac, am observat că nu poate pricepe modul în care se poate dezvolta un județ. Dumnealui vede dezvoltarea unui județ în asfaltarea unei străzi și plantarea a două panseluțe”, a declarat președintele PNL, deputatul Alexandru Popa.

Bugetul Consiliului Județean a fost votat de majoritatea PSD, consilierii liberali preferând să se abțină, în condițiile în care propunerile lor nu au fost agreate de conducerea instituției.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry