Antoneta Ioniță: ”Ne trebuie alți parlamentari! Oameni cinstiți, profesioniști, capabili să facă față unor astfel de demnități. Românii îi pot vota anul viitor!”

Comunicat de presă

Am fost timp de patru ani deputat în Parlamentul României, în perioada 2016 – 2020. Nu pot spune că totul a funcționat perfect în acel mandat. Dar, ceea ce se întâmplă în aceste zile mi se pare o rușine pentru activitatea de parlamentar, o ofensă adusă cetățenilor care NU au votat ca niște indivizi, precum cei pe care i-am văzut la tribuna Parlamentului, să-și permită să înjure, să urle ca pe stadion, totul – bineînțeles – în numele “bunăstării românilor”.

Bugetul statului pentru anul 2024 reprezintă dovada clară că PSD și PNL amanetează România pentru a cumpăra voturi și a rămâne la putere. Este un buget nerealist, cu venituri supraestimate și cheltuieli subestimate, asta în ciuda avertismentului primit de la Consiliul Fiscal: “deficitul bugetar în 2024 poate să depășească semnificativ deficitul din 2023”.

Cu tupeu și nesimțire, în bugetul pe anul 2024 Ministrul Finanțelor a mărit alocarea către partide cu 30%. Tocmai pentru a corecta aceste nereguli, parlamentarii Forţa Dreptei au depus un amendament prin care se cere eliminarea subvenției bugetare pentru partidele politice și redistribuirea fondurilor către schema de compensare a prețului la energie pentru consumatorii casnici.

Bineînțeles, deputații și senatorii PSD și PNL nu reacționează decât la comenzile venite de la șefii lor. Votează tot ceea ce li se cere, apoi vin în fața electoratului și acuză faptul că nu au trecut amendamentele propuse de ei pentru cetățeni, de parcă altcineva ar fi reprezentat majoritatea în Parlament. E încă o dovadă clară că nu dau doi bani pe inteligența românilor cu drept de vot.

Cu toate acestea, nu pot să nu protestez față de mizeriile pe care le-am văzut la televizor, în numele unei false opoziții la bugetul pe 2024. Urlete, jigniri, acuzații, îmbrânceli! Se întâmplă în Parlamentul României, scopul principal fiind acela de a puncta la capitolul imagine: “ne batem pentru bunăstarea poporului român”. Pentru a preîntâmpina viitoarele “cafteli electorale”, s-a venit cu soluția de a fi angajată o firmă de pază și protecție. Adică, să mai cheltuim niște bani publici.

Nu, doamnelor și domnilor! Nu toți parlamentarii sunt “poleiți” cu aur. Nu toate femeile din Camera Deputaților urlă ca disperatele în plen, pentru ca, mai apoi, să transmită sos-uri către Parchet că au fost bruscate. Nu ne trebuie o firmă specializată care să descurajeze opoziția de orice fel atunci când legile sunt făcute doar în folosul unor “sus-puși”. Ne trebuie alți parlamentari! Oameni cinstiți, profesioniști, capabili să facă față unor astfel de demnități. Românii îi pot vota anul viitor!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry