Campanie violentă la Cireșu! Candidatul PSD a renunțat la cursa electorală! Chiriac: ”Decât să fie vizitați noaptea, sau bătuți, sau să li se dea foc la casă!”

Campania electorală a debutat foarte urât în comuna natală a deputatului Alexandru Popa, președintele Partidului Național Liberal. Candidații PSD spun că au fost amenințați și în final au decis să renunțe la cursa electorală. Drept urmare, Partidul Social Democrat nu va participa la alegerile locale din 9 iunie, în comuna Cireșu.


Este incredibil faptul că în anul 2024 asistăm cu neputință la acte de violență care pornesc cu amenințări, șantaj, manipulare și interdicții, într-o comună condusă de liberali.

Președintele Partidului Social Democrat, Iulian Chiriac, consideră că siguranța oamenilor este mai importantă decât orice, motiv pentru care a înțeles reticența social-democraților din Comuna Cireșu, și i-a sfătuit pe aceștia să abandoneze cursa, dacă viața lor și a familiilor lor este în pericol.

”Membrii noștri de partid din Cireșu sunt amenințați și au fost amenințați zilnic. Acolo este moșia domnului Popa. Eu am fost de acord și am zis să nu mai punem candidat acolo, pentru mine primează siguranța oamenilor, decât după alegeri, eu știu, să fie vizitați pe acasă noaptea, sau să fie bătuți, sau să li se dea foc la casă, sau cine știe ce să li se întâmple. Am preferat siguranța membrilor de partid, decât să avem un candidat pe moșia lui Popa.

Avem organizație la Cireșu dar nu am pus candidat și nici listă de consilieri locali. Ei au fost amenințați și înainte, și în precampanie, și am zis că e mai bine, pentru siguranța oamenilor, să nu facem acest lucru”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.


Marian Dragomir: ”Pe brăileni îi bat cu șipca din gard și pe membrii PNL îi sacrifică ca pe miei!”

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că nici măcar liberalii nu sunt în siguranță, după ultimele informații apărute în spațiul public. Se pare că președintele PNL, Alexandru Popa, este dispus să-și sacrifice chiar și candidatul la Primărie, pe prietenul său, Cătălin Canciu.

Președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, a recunoscut într-o înregistrare publicată de aktual24.ro că liberalii nu au un candidat puternic pentru Primăria municipiului Brăila, iar Cătălin Canciu a fost ales ca ”miel de sacrificiu”.

Mai mult, șeful liberalilor brăileni consideră că nimeni, la acest moment, nu îl poate învinge pe actualul primar, Marian Dragomir, în cursa electorală pentru alegerile din 9 iunie.

”Echipa PNL funcționează în felul următor: pe brăileni îi bat cu șipca din gard și pe membrii PNL îi sacrifică ca pe miei. Mă refer la clipuri, la realități, la anchetele Poliției, la faptul că există cercetări în acest sens, documente la parchete, la Poliție, privind faptele din trecut ale candidaților și cele din prezent, la realități mă refer. La imaginile din ziare cu oameni bătuți, la declarațiile lui privind sacrificarea propriilor colegi, la asta ne referim, la realități”, a declarat primarul Marian Dragomir.