Consilierul județean, pensionarul Vasile Cortez(PNL), s-a angajat la Prefectura Brăila!

Consilierul județean, pensionarul Vasile Cortez(PNL), s-a angajat la Prefectura Brăila!

 

 

Consiliul Județean Brăila se reunește mâine, în ședință extraordinară, pentru a constata încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean al lui Cortez Vasile și declararea “vacant” a locului deținut.

Cortez și-a dat demisia din funcția de consilier al Consiliului Județean, pentru a fi consilier la Prefectură. Postul ocupat de Cortez nu îl împiedică pe acesta să fie membru PNL, dar ce mai contează când însuși prefectul a fost președinte al PNL.

Vasile Cortez are o pensie de peste 4.000 de lei pe lună, după cum se arată în declarația de avere, un credit de 40.000 lei, scadent în luna martie a acestui an, și peste 780.000 lei – depozit în bancă.

Ar fi interesant de văzut dacă Cortez va renunța la pensie pentru salariul de la prefectură, așa cum vrea Guvernul liberal prin modificarea OUG nr. 114 din 2018. Vor fi exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul la stat angajaţii din învăţământul preuniversitar, cei din CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători, precum şi asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, potrivit amendamentelor acceptate de Guvern. Practic, Cortez va fi nevoit să facă dovada că este asistentul personal al unei persoane cu diazabilități ca să-și păstreze și pensia și salariul, iar la cum îl știm noi pe Boboc, domnul prefect are toate abilitățile în mânecă!

În plus, pe Cortez îl salvează prietenii de la PSD care au atacat prevederile Ordonanței la Curtea Constituțională!

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry