Daniela Mariniuc, candidatul PNL la primăria comunei Viziru: ”Avem la dispoziție bani europeni cu care putem transforma satele noastre în sate precum cele din Ardeal sau din occident!”

Candidatul PNL la Primăria comunei Viziru, Daniela Mariniuc spune că în politică e nevoie mai mult ca oricând de sufletul, atenția și chiverniseala unor bune gospodine cărora nu le place risipa, furtul și trădarea

Daniela Mariniuc are 50 de ani, este licențiată în Științe Administrative și lucrează în cadrul Primăriei Viziru din 1990. Experiența căpătată în cele trei decenii de activitate au transformat-o în candidatul ideal pentru funcția de primar al comunei fiindcă știe cu exactitate care sunt problemele comunei și are soluții pentru ele. Daniela Mariniuc este căsătorită și are doi copii, iar în faptul că este femeie nu vede un dezavantaj, ci un avantaj:

„Sunt mamă. Și o să mă îngrijesc de Viziru cu gândul la copiii satului, la nevoile lor, la viitorul lor”.

Cine este Daniela Mariniuc?

– Sunt născută la data de 14 iulie 1970, în comuna Viziru. Sunt căsătorită cu Sorin Mariniuc din data de 26 octombrie 1991. Soțul meu este antreprenor. Avem împreună doi copii, Răzvan de 28 ani, inginer mecanic în Brașov, și Cosmin, 24 ani, kinetoterapeut în Lyon, Franța. Sunt licențiată în Științe Administrative, administrație publică și lucrez din anul 1990 la Primăria Viziru în funcția de inspector cu atribuții de stare civilă.

Ce v-a determinat să intrați în politică?

– Până la momentul alegerilor locale din 2020 nu am fost implicată deloc în politică. A fost o zi în care am considerat că cei 31 de ani de experiență în administrație publică trebuie să slujească la ceva mai înalt. Ei pot face diferența în cursa pentru fonduri europene, în a cântări ce e bine și ce e rău pentru comunitate. Această experiență va ajuta comuna Viziru în realizarea proiectelor la care eu și echipa mea ne-am gândit. Am candidat, deci, în 2020 și, chiar dacă nu am devenit primar, numărul mare de voturi exprimate de locuitorii satelor Viziru și Lanurile m-au onorat și, în același timp, m-au obligat să nu stau deoparte în cursa de anul acesta. Cred că e nevoie de o schimbare, cred că avem multe lucruri de făcut în comunitățile noastre, cred că satele pot arăta mai bine. Suntem o echipă formată din oameni competenți din diferite domenii de activitate, iar Viziru are o nouă șansă pentru a folosi experiența și capacitatea acestei echipe. Le mulțumesc colegilor din PNL fiindcă mi-au acordat încredere și îi asigur, atât pe ei, cât și pe oamenii din Viziru și Lanurile, că înțeleg responsabilitatea acestei candidaturi.

Sunteți femeie și ați ales să faceți politică într-o zonă rurală. Nu este acesta un dezavantaj?

– Din punctul meu de vedere, faptul că sunt femeie nu este un dezavantaj, ci un avantaj. Sunt mama a doi copii extraordinari… Îmi plac mult copiii și o să mă îngrijesc de Viziru cu gândul la copiii satului, la nevoile lor, la viitorul lor. Eu cred că politica din România are nevoie de mai multe femei, de mințile lor, de sufletul, atenția și chiverniseala unor bune gospodine cărora nu le place risipa, furtul, trădarea. Satele noastre au nevoie mai mult ca oricând de astfel de persoane. Știți, modelul meu de om politic, de manager, de lider este Angela Merkel. O femeie puternică într-o lume a bărbaților.

Dar cum reacționează oamenii din sat la vestea că ați putea deveni primar?

– Oamenii cu care am stat de vorbă apreciază că oferta mea electorală e serioasă și cu viziune. Suntem susținuți și încurajați, așa că le mulțumesc celor care își pun baza în mine și îi asigur că după ce voi fi aleasă în funcția primar voi rezolva marile probleme ale cetățenilor.

Care sunt principalele probleme ale comunei și prioritățile dumneavoastră?

– Nevoile noastre urgente sunt prioritățile mele în acest mandate. Ele sunt: accesarea de fonduri europene, reabilitarea și modernizarea stadioanelor de fotbal din Viziru și Lanurile, amenajarea de locuri de joacă, reamenajarea și organizarea cimitirelor, cărți funciare și intabularea tuturor bunurilor domeniului public, înființarea unui birou administrativ la Lanurile și asfaltarea tuturor străzilor din Viziru și Lanurile. Știți, unul dintre băieții mei este în Franța. Alți oameni din sat au copii plecați în străinătate. Ei vă pot spune cum arată satele din Italia, din Spania, din Franța ori Germania. Sau cum arată satele din Ardeal. Să știți că și acolo trăiesc oameni ca noi.

Avem la dispoziție bani europeni cu care putem transforma satele noastre în sate precum cele din Ardeal sau din occident. E nevoie de muncă, de profesionalism și de un strop de dragoste pentru locurile în care am copilărit. Eu și echipa mea putem oferi asta. Avem nevoie doar de votul vostru.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry