Daniela Rădulescu(AUR), candidat la Consiliul Local Brăila: ”Elevii vor beneficia în mod gratuit de masă caldă și de un program interactiv de petrecere a timpului liber”

After school susținut cu fonduri de la bugetul local –  este propunerea Danielei Rădulescu, care candidează la funcția de consilier local municipal din partea Partidului AUR Brăila. Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar.

Prin intermediul acestui proiect, copiii cu vârsta de până la 11 ani ar putea beneficia de masă caldă și de un program interactiv de petrecere a timpului liber.  

”Voi susține inițierea unui program de tip after school pentru elevii de până la 11 ani, care se va derula în cadrul unităților de învățământ, pentru care se va asigura finanțarea din bugetul local. Elevii vor beneficia în mod gratuit de masă caldă și de un program interactiv de petrecere a timpului liber.

Acest proiect a luat naștere din dorința de a scoate copiii din ghearele lumii virtuale, oferindu-le în schimb un timp valoros alături de cadre didactice dedicate”, a transmis Daniela Rădulescu.

În România, potrivit Asociației Salvați Copiii,  41,5% dintre copii, adică 1,5 milioane de copii, sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, fiind afectați de lipsa de venituri ale familiei, venituri care să asigure supraviețuirea sau un trai decent, de izolarea socială și educațională în care trăiesc, de lipsa de acces la nutriție în acord cu vârsta și nevoile biologice și la servicii socio-educaționale și de sănătate de calitate.


Daniela Rădulescu, consilierul care a implementat stimulentul de 1000 de lei pentru nou-născuți!

În mandatul 2016-2020, Daniela Rădulescu a fost inițiatorul proiectului de hotărâre prin care Primăria municipiului Brăila acorda un stimulent de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut. În mandatul următor, consilierul dorește să propună dublarea acestei sume, acordate părinților, pentru primele două nașteri.

Totodată, Rădulescu intenționează să inițieze un alt proiect prin care femeile, care doresc să nască un copil, să beneficieze de un set de analize gratuite, pe perioada sarcinii.

” În mandatul actual am reușit doar ce a ținut de mine să fac. Am donat indemnizația mea de consilier. Prin intermediul unei campanii a unui ziar, care m-a ajutat la selecție, ca să fie totul transparent, am donat indemnizația mea de consilier local unei fete de la liceul Bălcescu”, a declarat Daniela Rădulescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry