Liberalii spun că cele cinci pavilioane ale Spitalului Județean nu au autorizație de securitate la incendiu!

Fostul prefect al județului Brăila, Florin Dobrescu, a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, conducerii Consiliului Județean, dar și a Spitalului Județean, să facă toate demersurile necesare în vederea obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu.

”Spitalul Județean, cu cele cinci pavilioane, nu are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu. Singurul pavilion, este pavilionul C, cel care găzduiește secțiile de Boli Infecțioase, care are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu. Secția de Obstetrică-Ginecologie, pavilionul B, are autorizație de securitate la incendiu parțială. Nu este autorizată pentru instalația de incendiu.

Pavilionul A, unde avem și secția ATI, la fel, nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu.

Cardiologie-Pediatrie, pavilionul E, cel mai nou dat în folosință. În acel pavilion funcționează și vestita secție ATI Covid, la fel, nici acest pavilion nu are autorizație de securitate la incendiu”, a declarat fostul prefect, Florin Dobrescu.

În raportul de activitate al ISU în urma documentaţiilor depuse – 1041 solicitări ( 821 în anul 2020), s-au emis un număr de 70 avize de securitate la incendiu (71 în anul 2020), 32 autorizaţii de securitate la incendiu (62 în anul 2020). Au fost respinse 101 cereri de avize de securitate la incendiu ( 83 în anul 2020) şi 70 cereri de autorizaţii de securitate la incendiu (63 în anul 2020).

”Ar trebui să fie o activitate prioritară atât pentru conducerea CJ-ului, cât și pentru conducerea Spitalului Județean Brăila, demararea tuturor activităților necesare în vederea obținerii acestor autorizații ISU. Cu excepția secției ATI din pavilionul A, toate au aviz ISU. Așa cum bine știți, avizul se obține pe baza documentației. Ulterior, după ce se finalizează construcția, după recepție se eliberează autorizația”, a adăugat liberalul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry