Liderul PNL Movila Miresii, declarații mincinoase și afaceri dubioase! Încă un candidat, propus de Popa, căruia PNL i-a găsit un job la stat!

Mădălin Orzan, fost viceprimar al comunei Movila Miresii, cel care a demisionat după ce ANI a început o amplă anchetă, intenționează să candideze la Primărie. Ales pe listele PSD, vicele a trecut rapid în barca PNL, când a văzut că afacerile familiei fac obiectul unor anchete.

În prezent, cu ajutorul Partidului Național Liberal, Mădălin Orzan s-a angajat în funcția de consilier superior la Direcția pentru Agricultură. Demisia din funcția de viceprimar nu l-a împiedicat să-și continue afacerile de familie.

Printr-o simplă solicitare adresată Primăriei Movila Miresii, aflăm că firma condusă de familia Orzan, CATERING TRADIŢIONAL BY SIMONA MAD S.R.L. nu are, în prezent, autorizație de funcționare.

Conform declarației de avere, Mădălin Orzan încasează de la Direcția Agricolă un venit anual de 15.649 lei, pe când soția lui, Orzan Simona Mădălina, angajată la CATERING TRADIŢIONAL BY SIMONA MAD S.R.L., are un venit anual de 19.320 lei.


Incompatibilitate! Viceprimarul Orzan era obligat, într-un interval de 15 zile, să opteze ori pentru funcția de viceprimar ori pentru calitatea de administrator al Ormiges SRL!

În anul 2016, Mădălin Orzan este ales consilier local pe listele PSD. Surse din cadrul administrației locale spun că, la depunerea candidaturii și ulterior, an de an, toate declarațiile de avere și interese au fost completate în fals, fără să pomenească vreodată de societatea ORMIGES SRL.

În septembrie 2020 este ales din nou consilier local pe listele PSD, iar ulterior prin votul consilierilor, în luna octombrie 2020, este ales viceprimar. După alegerea în funcția de viceprimar, Orzan trebuia într-un interval de 15 zile să aleagă între această funcție sau calitatea de administrator al Ormiges SRL. A preferat să ascundă acest lucru din declarația de avere și cea de interese, ținând cont de faptul că se afla în situația de incompatibilitate. Conform OG 57/2009 privind Codul Administrativ, art. 87 și 91, nu poți să deții în același timp funcția de viceprimar și calitatea de administrator la o societate comercială. A ascuns aceste lucruri ca să fie ales viceprimar, iar când a fost descoperit de ANI și-a depus demisia din funcția de viceprimar, invocând motive personale.

În perioada scurtă pe care a petrecut-o la Primăria comunei Movila Miresii, din funcția de viceprimar, Orzan a învățat cum să fenteze legea și să-și facă campanie în rândul movilenilor. Astfel, doi ani la rând, locuitorii comunei spun că liderul PNL ar fi organizat diferite manifestări fără a avea vreo autorizație și fără a întruni normele legale de organizare a evenimentelor.

Prin comună se discută faptul că Orzan ar mai fi creat și alte probleme, încălcând în repetate rânduri atât OG 57/2019 privind Codul Administrativ, cât și Legea 60/1992 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. Ca funcționar public, legea este clară: nu poți face activitate politică promovând un partid politic. Totuși acesta a încălcat în multe rânduri legea, organizând diverse acțiuni politice fără a avea autorizațiile necesare, conform Legii 60/1992 actualizată, privind organizarea adunărilor publice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry