Mihai Tudose, despre răpirea brăileanului Ciprian Soare: ”Nu este suficientă condamnarea actului odios de terorism, e nevoie de acțiune imediată și fermă!”

Ciprian Soare are 28 de ani, este electrician pe vasul comercial, și a fost răpit împreună cu restul echipajului

Nava Galaxy Leader a fost luată cu asalt de mai mulți membrii ai grupării teroriste Houthi, care a pus stăpânire pe aproape jumătate din Yemen, în urma unui sângeros război civil. Pe nava care se afla în tranzit spre India sunt 25 de marinari din România, Bulgaria, Ucraina, Filipine și Mexic.

Europarlamentarul Mihai Tudose a reacționat imediat după vestea că un marinar brăilean a fost răpit în Marea Roșie. Fostul premier a luat legătura cu ministrul de Externe care l-a informat despre demersurile care se fac pentru soluționarea crizei.

”Ciprian Soare, marinar brăilean, a fost răpit de o grupare teroristă din Yemen, împreună cu restul echipajului de pe nava pe care se aflau în Marea Roșie. Am luat legătura cu doamna ministru de Externe, Luminița Odobescu, care m-a informat despre demersurile care se fac pentru soluționarea crizei, precum și despre starea brăileanului nostru.

Obiectivul meu este ca marinarul Ciprian Soare să fie eliberat de urgență, nevătămat!

Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză, având ca misiune extragerea compatriotului nostru. Se ține legătura cu familia acestuia. Autoritățile române sunt în contact permanent cu celelalte state care aveau cetățeni la bord, precum și cu actorii zonali.

Am luat legătura la Strasbourg, unde mă aflu pentru sesiunea Parlamentului European, cu colegi din țările implicate și cu Serviciul European pentru Acțiune Externă.

Nu este suficientă condamnarea actului odios de terorism, e nevoie de acțiune imediată și fermă!”, a transmis europarlamentarul brăilean Mihai Tudose.

Momentul în care rebelii din Yemen atacă nava sub pavilion Bahamas a fost filmat și distribuit pe rețelele de socializare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry