CMF: 1240017
Un program menit să reducă abandonul școlar, care și-a dovedit eficiența în timp, poate fi îmbunătățit dacă s-ar găsi o soluție pentru înlocuirea produselor de panificație.
Părinții au fost cei care au atras atenția asupra faptului că celebrul ”corn” din program, la nivelul județului Brăila, este de fapt o pâinică de o calitate îndoielnică pe care copiii nici nu vor să o vadă. Aceeași reacție au avut-o micuții și în cazul biscuiților integrali.
”Sunt bani aruncați pe geam! Acea pâinică nici noi nu o putem consuma. Nu știu cine a gândit o astfel de rețetă, dar vă spun sincer că elevii nu pun gura pe ele. Laptele, iaurtul și merele, sunt singurele produse comestibile”, ne-a declarat o mămică a cărei fetiță frecventează o grădiniță din Brăila.
Am profitat de ocazie și am întrebat candidații la alegerile parlamentare dacă se poate îmbunătăți programul ”lapte-corn”, astfel încât copiii să beneficieze de o alimentație corespunzătoare.
”Este un program foarte util, foarte necesar copiilor. Cred că el poate fi realizat mult mai bine dacă în locul laptelui și al cornului, pe care copiii le primesc zilnic, în condițiile pe care dumneavoastră le știți, ar exista un voucher destinat pentru lapte și corn, pentru această categorie de copii. Este o măsură pe care o voi duce în Parlament și vom analiza împreună cum anume o vom transpune în practică”, a declarat Doinița Ciocan, candidat al Partidului Social Democrat la Camera Deputaților.
Pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 3 porţii de lapte, 2 porţii de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii.
Deși prin acest program se pot distribui mere, pere, struguri de masă, prune sau morcovi, elevii din Brăila primesc întotdeauna doar mere.