PSD își pregătește premierul! Mihai Tudose: ”Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate”

Invitat la emisiunea ”Insider politic”, la PrimaTV, europarlamentarul Mihai Tudose a vorbit despre scenariile care pot conduce la alegeri anticipate. Dacă preşedintele Klaus Iohannis nu desemnează un premier de la social-democraţi, se va ajunge la alegeri anticipate.

Fost prim-ministru al României, Mihai Tudose a explicat care sunt avantajele și dezavantajele alegerilor anticipate.

“În mod normal, trebuie să facem aşa cum s-a stabilit, rotativă, mai guvernăm şi cu asta basta. Anticipatele reprezintă o variantă prevăzută în Constituţie. Dacă nu facem rotativă, e clar că se fac anticipate.

Sunt şi avantaje şi dezavantaje. Anticipate făcute în consens, în sensul «Hai să nu mai venim din an în an cu alt program de guvernare, cu schimbă miniştri, schimbă ministere, alt prim-ministru». Poate fi bine pentru ţară, să ne aşezăm, la anul oricum sunt patru rânduri de alegeri şi va fi un haos total, măcar aşezăm ţara pe un drum şi ştim despre ce e vorba. Şi noi şi Bruxelles-ul. E o variantă”, a vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.

Fostul premier a declarat în cadrul emisiunii că nu va intra într-un guvern din care face parte ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar acceptă un minister și un plan de guvernare pe o strategie multianuală.

”Da, accept o intrare în guvern, dar pe un plan de guvernare şi pe un plan în care mă duc să fac ceva. Ca să pot să fac poze cu un minister sau la Guvern, iertaţi-mă, dar nu”, a afimat Tudose.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry