Vești bune! Deputatul Popa: ”Anul acesta Guvernul PNL nu intenționează să majoreze taxele, nu va modifica în niciun fel impozitarea!”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă cu privire la intențiile Guvernului pentru perioada următoare. Liberalul spune că nu există semen de majorare a taxelor și impozitelor.

”Anul acesta Guvernul PNL nu intenționează să majoreze taxele, nu va modifica în niciun fel impozitarea. Aceasta este o veste bună și este un mesaj important dat de prim-ministrul PNL Nicolae Ciucă pentru mediul de afaceri, mai ales în contextul economic actual.

Guvernul condus de PNL dovedește încă o dată că are o orientare pro-business și că înțelege că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de taxe introduse peste noapte. Acest lucru a fost demonstrat atât prin alocările de la buget pentru investiții, cât și prin pachetul ”Sprijin pentru România”, care cuprinde 60% alocări doar pentru mediul de afaceri.

În viziunea liberalilor, este esențială valorificarea fondurilor europene și mai ales a oportunităților oferite de PNRR”, a declarat președintele PNL Brăila.

Mai mult, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. De această măsură vor beneficia şi persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ şi până la 31 decembrie 2022 inclusiv.

”PNL a dovedit în nenumărate rânduri că este un bun partener pentru mediul privat și este conștient că taxele noi nu ar face altceva decât să împovăreze companiile, că taxele suplimentare sau majorarea taxelor existente ar avea impact negativ asupra celor care aduc bani în economie.

Reamintesc faptul că PNL a susținut întotdeauna cota unică de impozitare, iar experiența a arătat că aceasta a adus mai mulţi bani la buget decât impozitul progresiv”, a declarat deputatul PNL Alexandru Popa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry