Vicepreședintele Dobre: ”PNL Brăila a devenit discoteca politică a lui Popa de la Cireșu!”

  • ”…și vor liberalii ca și Brăila să fie la fel, locul unde deputatul de la Cireșu e stăpân” – continuă vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Dobre

Acuzații grave vin din partea vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionuț Dobre, care a scris pe o rețea de socializare că pensionarul ”special” din MAI – Florin Dobrescu – în prezent secretar de stat la Ministerul Muncii, a ”fost răsplătit de deputatul Popa cu funcții la stat pentru ce a prestat ca șef al Poliției Făurei”. Dobre îl numește pe liberal ”valetul deputatului Popa de la Cireșu” și spune că acesta vine la Brăila cu mașina de serviciu, pusă la dispoziție de minister.

”Supărare mare la PNL, în discoteca politică de la Cireșu, pentru că am vorbit despre specialul și inutilul Dobrescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, care câștigă lunar peste 17.000 de lei.

Ca să se supere și mai tare, să mai facă o dedicație, o să spun din nou că cea mai mare problemă a lui Dobrescu e că a fost răsplătit de deputatul Popa cu funcții la stat pentru ce a prestat ca șef al Poliției Făurei.

Nici eu și nici alt PSD-ist nu am ajuns în politică pentru că am fost polițiști în slujba unor personaje dubioase, care au tot scăpat de diverse dosare penale. Dobrescu era șef la Poliția Făurei când ziarele scriau că deputatul Popa împărțea pumni și picioare pe acolo”, a transmis vicepreședintele CJ.

În 2020, Florin Sergiu Dobrescu a ieșit la pensie și în 2021 s-a alăturat echipei PNL Brăila, după ce Alexandru Popa a devenit președinte al organizației. În octombrie 2021 a fost numit prefect al județului Brăila cu susținerea PNL.

”Domnul Dobrescu este un om cu experienţă, a condus Poliţia oraşului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere, care are o carieră impresionantă, care este cunoscut pentru profesionalismul său”, spunea Alexandru Popa la acea dată.

În februarie 2022, rămas fără funcția de la Prefectură, Dobrescu este numit secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Pe 26 august acesta a fost mutat pe aceeași funcție la Ministerul Muncii, făcând astfel loc altui liberal brăilean în Guvernul Ciucă.

”Dincolo de orice alte discuții despre CUP, domnul Dobrescu a aterizat în politică, adus de deputatul Popa, doar pentru că a fost un bun șef la Poliția Făurei pentru Alexandru Popa, despre care știu toți brăilenii cu ce se ocupa înainte să își ia ca la piața un scaun în Parlamentul României.

E singurul merit al specialului și inutilului Dobrescu! Cariera de care vorbește este impresionantă, dar este umbrită total de faptul că acest mare șef de Poliție a devenit valetul deputatului Popa de la Cireșu.

Sunt absolut convins că Dobrescu muncește pe brânci la minister, că doar pentru efortul depus are mașină de serviciu care îl aduce până la Brăila.

Și, în încheiere, valetul deputatului de la Cireșu poate spune orice, că rămâne tot doar valetul lui Popa din Poliție adus în politică. Sunt ferm convins că și-a pus cariera în slujba legii!”, a transmis vicepreședintele Ionuț Dobre.


Ce legătură este între Florin Dobrescu și Alexandru Popa?

În perioada octombrie 2007 – noiembrie 2016 Florin Sergiu Dobrescu a fost șef al Poliției orașului Făurei. Tot în acea perioadă, mai precis în aprilie 2016, Alexandru Popa(n.r. actual președinte al PNL Brăila și șef politic al lui Dobrescu) era acuzat de un bărbat din Făurei de lovire și alte violențe.

La acea dată, Poliția Județului Brăila a transmis printr-un comunicat de presă: ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au deschis o anchetă, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violenţe. În acest moment, sunt audiate mai multe persoane şi se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă”.

Conform informațiilor publicate la acea vreme în presa locala, victima îl acuza pe băiatul primarului liberal Radu Popa, că l-ar fi bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconștient la pământ, pe fondul unor discuții politice.

Tot în perioada în care Dobrescu era șef al Poliției din Făurei, mai exact în iunie 2014, un alt scandal îi avea în vizor pe cei doi băieți ai primarului Popa Radu. De această dată, conflictul a avut loc în fața unei discoteci. Soția victimei a declarat la acea dată pentru jurnaliști: ”Când am zis că sun la 112, mi-a tras un pumn. Nu știu cine, unul din grup. Mi-a zis “Ce faci, fă, suni la poliție?” și mi-a dat un pumn în față și în umărul drept. Ei dădeau în continuare în soțul meu, iar fii primarului din Brăila le spuneau “Dați-le, mă! Dați-le!”. Fii primarului strigau la prietenii lor să îi dea. Poliţia ţinea cu ei. Noi i-am zis poliţaiului “De ce stați acolo? Luați-le declarații!”. L-a luat pe fiul cel mic (n.r. al primarului comunei Cireșu) şi a venit spre noi. Ne-a zis așa “Ce, bă, că vând 20 de ha şi mă piş pe voi!”. I-am zis polițaiului, “Vedeți cum vorbește!” şi i-am zis să îi ia declarație. Între timp am sunat iar la 112 pentru că Poliția care  a venit nu facea nimic. Dupa 5 minute, Mihai Popa  a plecat cu poliţaiul. S-a dus cu maşina lui după poliţai, au ieşit din sat”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry