Ambele aparate de testare din Spitalul Județean sunt funcționale! Chiriac: ”Există o lipsă de comunicare între Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean”

Președeintele Consiliului Județean l-a contrazis pe fostul prefect, Cătălin Boboc. Chiriac spune că ambele aparate de testare pentru noul coronavirus sunt funcționale și utilizate în paralel.

Mai mult, Chiriac spune că aparatul achiziționat de Consiliul Județean folosește altfel de teste și a fost achiziționat special așa, pentru a evita riscul de a depinde de un singur furnizor de teste.

În cazul în care unul din aparate va rămâne fără teste, iar furnizorul nu va putea să-și onoreze comanda, Spitalul Județean va putea face comandă pentru cel de-al doilea aparat.

”Ambele funcționează. Capacitatea lor de testare, zilnică, este de 100 de teste. Restul testelor efectuate la DSV, la clinicile private, sau cele trimise de DSV la București, Spitalul Județean nu are habar de ele. Noi știm exact numărul de teste efectuate de spital(…) Din acest motiv ne trezim de la o zi la alta cu 54 de teste pozitie, de exemplu.

Există o lipsă de comunicare între Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean – cel mai mare spital, din Brăila, care asigură tratarea acestor bolnavi.

Ambele aparate sunt certificate pentru a putea fi folosite și sunt utilizate, pentru că avem foarte multe teste de făcut, zilnic. Ambele aparate funcționează în laboratorul Spitalului Județean din Brăila”, spune președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry