PSD militează pentru testarea elevilor în familie! Primarul Dragomir: ”Cadrele didactice nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite!”

Primele teste COVID de salivă pentru copii ajung în şcoli şi grădiniţe. Inspectoratele şcolare judeţene au început să le distribuie unităţilor de învăţământ, care vor putea începe să le folosească după minivacanţa de 1 Decembrie.

În majoritatea cazurilor, copiii vor fi testaţi acasă, de părinţi.

Părinţii elevilor vor afla de la învățători sau diriginți procedura de testare, dar și ce trebuie să facă în cazul unui rezultat COVID pozitiv. În plus, Ministerul Educaţiei a anunţat că va distribui în teritoriu materiale video pentru instructaj.

”Acesta este mandatul reprezentanților primarului și consilierilor municipali PSD în consiliile de administrație ale grădinițelor, școlilor și liceelor.

Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educației.

Apreciez implicarea cadrelor didactice dar rolul acestora este educativ și nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să …. Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor și părinților vor fi respectate.

Vă doresc multă sănătate și puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Părinţii copiilor trebuie să completeze un formular de consimțământ. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry