Grupurile de WhatsApp dar și platformele de socializare au fost invadate în această dimineață de mesaje false cu privire la apa potabilă din Brăila. Direcția de Sănătate Publică a transmis un comunicat de presă prin care clarifică situația.
”Urmare a unor mesaje vehiculate pe rețelele de socializare, vă aducem la cunoștință faptul că, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Brăila, nu s-au primit informații pe canale oficiale din care să rezulte că apa din Fluviul Dunărea, în zona riverană a Județului Brăila, ar fi sau urmează să fie necorespunzătoare.
Aducem la cunoștința publicului larg interesat că apa potabilă, tratată și furnizată de operatorul județean CUP Dunărea Brăila, este monitorizată permanent atât de operatorul de apă cât și de DSP Brăila, neexistând situații în care calitatea acesteia să fie necorespunzătoare.
Recomandăm populației ca pentru orice informație să acceseze site-urile oficiale ale DSP Brăila – www.dspbr.ro și ale operatorului CUP Dunărea Brăila”, a transmis directorul DSP, Gabriel Ciochină.
O astfel de propagandă menită să inducă o stare de temere în rândul populației ar trebui pedepsită prin lege. CUP Dunărea califică informațiile false apărute în spațiul public drept tendențioase și incorecte.
”Având în vedere informațiile FAKE NEWS, distribuite în mediul on line prin intermediul unor conturi false, respectiv acest mesaj: „Am primit informații (oficiale) că în perioada următoare apa de la robinet nu e prea buna de consum, vin pe Dunăre multe leșuri de animale. Așa că anunțați familiile să folosească apa doar pentru spălare și nu pentru băut și gătit” precizăm că acestea sunt TENDENȚIOASE și INCORECTE!
Specificăm faptul că nu există o informare oficială privind aspectele menționate în aceste postări, respective mesaje primite de către clienții noștri.
Vă informăm că Laboratoarele noastre acreditate RENAR verifică și monitorizează permanent calitatea apei, de asemenea Direcția de Sănătate Publică verifică prin analize proprii”, a transmis Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila.