ITM Brăila a desfășurat acțiuni de control! S-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 98.000 de lei!

În luna octombrie 2021 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfășurat acțiuni de control la 191 de angajatori care desfășoară activitate pe teritoriul judetului Braila.

Controlul a fost desfășurat în următoarele domenii de activitate: comerț, agricultură, exploatarea forestieră, transporturi, construcții, pază și protecție, instalații sanitare, coafură și activități de înfrumusețare, baruri, poștă și curierat.

În urma controalelor efectuate s-au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 98.000 de lei.

De asemenea, au fost identificați prestând activitate în beneficiul unei persoane fizice 2 minori, fapta constituind infracțiune conform art. 265 și următoarele din Legea 53/2003 – Codul Muncii și a fost înaintată sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.


În continuare, se acorda prioritate acțiunilor de comunicare a scrisorilor de informare către angajatorii care prestează activitate în domeniile susceptibile de utilizare a muncii nedeclarate sau subdeclarate și verificarea modului de respectare a Legii nr. 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry