Sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.300 lei, aplicate de ITM Brăila!

Inspectorii de muncă au verificat modul de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

În perioada 09-13.10.2023 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, au desfășurat acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale privind  verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată cu modificările si completările ulterioare.

Inspectorii de muncă au urmărit modul în care beneficiarii respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă cu privire la durata activității ocazionale care poate fi exercitată în temeiul prevederilor legii, respectarea de către beneficiar cu privire la înființarea, completarea și prezentarea registrului de evidență al zilierilor, dovada plății remunerației cuvenite zilierului, folosirea zilierilor pentru alte activități decât cele expres reglementate de lege.
”Pe durata campaniei, inspectorii de muncă au efectuat vizite de control la angajatorii din domeniile care folosesc ca forță de muncă zilieri, respectiv cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase; activități in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu creșterea animalelor); cultivarea plantelor pentru înmulțire, cultivarea fructelor arbuștilor fructiferi, restaurante, etc.

În perioada de referință au fost efectuate 27 de controale și au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 27.300 lei, din care 5 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă”, a transmis Liviu Arhire, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry