Centru Olimpic de Handbal, la Brăila! Președintele Consiliului Județean își dorește mai multe jucătoare românce la echipă!

Președintele Consiliului Județean și-a manifestat interesul, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la realizarea unui Centru Olimpic de Handbal, la Brăila. Astfel, HC Dunărea Brăila va avea propria pepinieră de jucătoare, românce, care ar putea activa în cadrul clubului.

”Fiind singura echipă care ne reprezintă cu succes în Divizia A și având și anumite rezultate mai bune, pentru a crește performanța echipei de senioare, ne dorim ca în această regiune să construim un Centru Olimpic de Handbal, să vedem dacă avem acordul federației. Vom avea o discuție și cu Primăria, dar și cu Liceul Sportiv, pentru cazare și masă.

Eu cred că, având un liceu cu program sportiv putem să creăm premisele acestui centru olimpic, de a veni jucătoarele și de a se antrena și a învăța în Brăila. Este și o bună pepinieră pentru viitorul echipei. Mi-aș dori să fie cât mai multe brăilence la echipă, cât mai multe românce să joace în echipele de handbal din România, dar asta nu o putem face decât printr-o selecție acerbă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Conducerea clubului HC Dunărea are în vedere organizarea unei caravane în județ cu scopul de a selecta tinere cu înclinații sportive, care ar putea face performanță în handbal.

”Ei mai au și alte planuri, și chiar i-am încurajat. Vor să facă o caravană în județ pentru a identifica copii, sau tinere care au o înclinație către acest sport. De ce nu, și către alte sporturi că nu trebuie neapărat să facem handbal. Dacă această nouă sală va prinde contur, vechea Sală Polivalentă va rămâne pentru tineret, copii, juniori, antrenamente, meciuri oficiale și vom investi în continuare în ea, astfel încât să ofere condiții cât mai bine”, a declarat președintele.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry