Inter de Liga Campionilor la HC Dunărea Brăila. Samara Da Silva a semnat pe două sezoane cu echipa brăileană

Conducerea clubului a reușit să obțină semnatura interului stâng de la echipa de Liga Campionilor, RK Krim Mercator, Samara Da Silva Vieira.

Samara a evoluat în urmă cu un sezon la SCM Râmnicu Vâlcea, echipă cu care a câștigat un titlu de Campioană, medalia de argint la Cupa României dar este și deținătoarea de Super Cupa României. Sezonul trecut ea a reușit alături de SCM Râmnicu Vâlcea să ajungă până în sferturile de finală a Ligii Campionilor.

Viteza, precizia în aruncare dar și siguranța în apărare o fac pe Samara o jucătoare complexă care face ambele faze de joc, atât în atac cât și în aparare.

Îmbracă tricoul naționalei Braziliei din 2015 iar în această vară va participa la Olimpiada de la Tokyo alături de naționala sa.
Da Silva vine la Dunărea Brăila de la echipa din Slovenia, Krim Mercator, echipă la care este principala marcatoare, în ediția din acest an a Ligii Campionilor, având un număr total de 67 de goluri.
În 2019, când se afla în România, Samara a primit distincția de cea mai bună apărătoare din Liga Națională.

“Sunt fericită că revin în România și nerăbdătoare să mă întalnesc cu suporterii români. Vin la Brăila motivată să ajut clubul să atingă obiectivele propuse și sunt încântată de proiectul pe care îl are aceasta echipă. Cu toții suntem jucatori profesioniști și sunt sigură că vom munci ca să avem rezultate. Mă bucur că am în echipă câteva coechipiere pe care le știu foarte bine și îmi doresc ca împreună cu antrenorul să avem un sezon foarte bun. Morten este un profesionist și sunt sigură că ne va pregăti așa cum trebuie pentru a obține cele mai bune rezultate pentru club”,

a declarat Samara Da Silva

“Samara este o jucatoare complexă care face ambele faze de joc, dar și o jucatoare polivalentă care poate evolua oriunde la linia de 9 metri. Este o luptatoare în aparare dar are și siguranță în faza de atac. În acest sezon ea este principala marcatoare în Liga Campionilor a echipei Krim. Ne bucurăm că va face parte din echipa noastră”,

a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.