Pandemia va rămâne perioada care a marcat într-un mod tragic viețile românilor, iar acea criză cu siguranță va fi taxată de electorat la alegerile de la finalul acestui an.
Pe lângă banii cheltuiți haotic pe izolete, măști, dezinfectanți și chiar vaccinuri, au fost oameni care și-au pierdut locurile de muncă, acoperișul de deasupra capului, când nu au mai putut plăti chiria, pentru că afacerile lor au fost puse pe butuci, și până la cei care și-au pierdut familia, din pricina virusului ori a faptului că sistemul medical a blocat accesul bolnavilor cronici.
Românii nu trebuie să uite cum au gestionat cele două guverne, Orban și Cîțu, această criză și de ce a ajuns PSD înapoi la guvernare.
”Se vorbește despre momentul intrării PSD la guvernare. Dumneavoastră va aduceți aminte ce era acum 3 ani în țară? Vă aduceți aminte ce a însemnat România cu prim-ministru PNL și USR-iștii la butoane? Câte mii de oameni au murit? Am fost pe primul loc în lume la mortalitate? Vă aduceți aminte atunci cum erau spitalele închise și bolnavii cronici mureau pe străzi? Vă aduceți aminte că ne-am îngropat morții în saci? Vă aduceți aminte că școlile erau închise și erau deschise păcănelele?”, a declarat Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD și fost premier, la Antena3.
Românii nu trebuie să uite nici perioada de izolare, odioasa ”școală online” a ”României Educate” sau faptul că lipsa unei declarații, privind accesul în spații publice, venea la pachet cu o amendă usturătoare.
”Noi așa am luat țara. Noi, de la PSD, i-am fi lăsat să moară politic pe PNL și USR. Ciolacu a spus că dacă nu intrăm la guvernare câștigăm politic, dar România va avea de suferit. A fost cel mai echilibrat dintre noi când a spus că trebuie să intrăm la guvernare”, a declarat Mihai Tudose.
Până la acest moment, statul român nu a calculat şi nu a comunicat nici măcar care au fost cheltuielile medicale, nu mai vorbim de alte cheltuieli haotice realizate în pandemie. În România, singurul cost sigur pe care-l știm al pandemiei este că s-au stins din viață peste 68.000 de persoane din martie 2020 şi până la mijlocul lunii februarie 2023.